בלוג האוכל המומלץ michi

עוגת שוקולד חמה מהירת הכנה

4-5 יחידות של קערות אישיות חסינות חום לתנור

עוגת שוקולד חמה מהירה (אפוייה בקערות אישיות)

עוגת שוקולד חמה סופר מהירה להכנה.
בבסיס הרבה שוקולד מריר ולכן מומלץ לאפות בקעריות חסינות חום (למי שאים שווה לקרוא את הטיפ בסוף המתכון).
זוהי הגרסה הפשוטה לעוגת שוקולד חמה המתאימה מאוד לאירוח ביתי ללא מאמץ.
מתכון שלקחתי אם אני זוכרת נכון מספר בישול של גורדון רמזי וכמובן שעבר אצלי קצת שינויים.
הוא להיט אצלי בכל פעם שאין לי כמעט זמן להכין קינוח, יחד עם גלידה משובחת לגמרי מנת רושם.
מתכון בחמישה מרכיבים!!!!
עוגת שוקולד מהירת הכנה

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור לחום גבוהה (190 מעלות). בסיר קטן על אש נמוכה ממיסים יחד שוקולד וחמאה עד שכל הגושים נעלמים. מורידים מהאש.
  2. בקערה קטנה מערבבים יחד סוכר וקמח. בקערה נוספת מקציפים קלות את הביצים ומוסיפים את הקמח והסוכר וממשיכים לקציף עד שכל הגושים נעלמים. מוסיפים את השוקולד ומקפלים אל תוך הבלילה. מחלקים ל 4-5 קערות. אופים 8-10 דקות או עד שהקצוות מתייצבים והמרכז עדין רך. מגישים חם אפשר יחד עם גלידת וניל ואפשר גם בלי.
  3. נשמר 3 ימים במקרר . חימום חוזר מומלץ במיקרוגל.

 

טיפ ממיכל:

1. למי שאין תבנית אישית חסינת חום לאפייה מומלץ להוסיף 3 כפות קמח ואז העוגה יציבה יותר.
2. גיוון נוסף להוסיף במרכז קובית שוקולד חלב או לבן.

המרכיבים

• 175 גר’ שוקולד מריר חתוך לטבליות
• 100 גר’ חמאה חתוכה לקוביות
• 2 כפות קמח גדושות
• 1/2 כוס סוכר (100 גר’)
• 3 ביצים

צילום: ליאת פז
סטיילינג: ליאת פז
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד