בלוג האוכל המומלץ michi

עוגת שוקולד ורימונים לחג

לתבנית 24

עוגת שוקולד, סילאן ורימונים

עוגת שוקולד בטעמים עמוקים של סילאן, רכז רימונים וקינמון, פשוטה מאוד להכנה.
בציפוי של כנש שוקולד נפלא ולבסוף מעל לגנש עיטור נפלא של רימונים חגיגים.
פשוט עוגה מושלמת לראש השנה!
העוגה הוכנה ביום כיף משותף עם רות אופק מהבלוג “שמח במטבח”.
יום שהיה שמח ונפלא במטבח.
רות הכינה טארט אישי שאני אישית הכי אוהבת .
טארט טאטן של רות קל במיוחד להכנה עם תפוחים ברוטב קרמל נפלא.
קישור למתכון של רות
wp.me/p6jnLR-2UR

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור לחום של 165 מעלות. משמנים תבנית אפייה עגולה ומומלץ להניח בתחתית נייר אפייה (תואם את גודל התבנית).בקערת מיקסר מקציפים קלות ביצים וסוכר ומוסיפים את כל החומרים בנוזלים יוגורט, רכז רימונים, סילאן, ביצים וחמאה מומסת. בקערה בינונית מערבבים קמח, קקאו וסודה לשתייה. מוסיפים את הקמח לתערובת הביצים ומערבבים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כשעה או עד שקיסם יוצא ממרכז העוגה יבש. מצננים בטמפרטורת החדר כרבע שעה ומעבירים למקרר לפחות לשעה ועד ללילה.
  2. משחררים את העוגה מהתבנית ומעבירים לרשת. בסיר קטן על אש נמוכה ממיסים יחד שוקולד ושמנת תוך כדי ערבוב עד שכל הגושים נמסו ומתקבל שוקולד מומס אחיד. מוסיפים שמן ומערבבים. יוצקים מעל העוגה ומפזרים באופן אחיד כך שגם יכסה מעט את הצדדים. מפזרים מעל רימונים. מעבירים לצלחת הגשה ומצננים כחצי שעה במקרר ומגישים.
  3. נשמר 3 ימים במקרר.

טיפ ממיכל:

עוגת השוקולד רימונים הוכנה ביום נפלא של קונדיטוריה ועבודה משותפת עם רות אופק . רות הכינה טארט טאטן אישי נפלא וקל במיוחד להכנה בצק אוורירי, תפוחים ורוטב קרמל שמימי.
מה שמאפיין את המתכונים של רות שהיא מדייקת מתכונים נפלאים לתהליכים ברורים ופשוטים.
אל תשכחו לבקר באתר המדהים של רות למתכון הטארט טאטן ועוד מתכונים נפלאים לחג.
happykitchen.co.il

טארט טאטין תפוחים

המרכיבים

• 1 מיכל יוגורט 200 מ”ל (אפשר להחליף יוגורט טבעוני – בפרווה)
• 2 ביצים גדול L

• 150 גרם סוכר 3/4 כוס

• 2 כפות רכז רימונים

• 175 גרם סילאן
• 100 גרם חמאה מומסת (או שמן קנולה לפרווה)
• 1/4 כפית זנגבויל טחון (אם רוצים)
• 1/2 כפית קינמון טחון
• 420 גרם קמח (3 כוסות )
• 3 כפות קקאו
• 1 כפית של אבקת סודה לשתייה

לציפוי
• 100 גרם שוקולד מריר
• 1 כף שמן
• 1/4 כוס שמנת לבישול/חלב/חלב שקדים או קוקוס לפרווה
• גרגירי רימון מרימון אחד בינוני

צילום: רות אופק
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד