בלוג האוכל המומלץ michi

עוגת פטל ושוקולד לבן בכוס ב 5 דקות

כוס בגודל של לפחות 250 מ"ל

עוגת פטל ושוקולד לבן מהירה בכוס

מתכון ממש לעצלנים!!
מתחשק לכם מנה אחרונה ללא מאמץ ובפחות מחמש דקות!!.
עוגה אישית חמימה שמתערבבת ומתבשלת בשיא המהירות במיקרוגל.
זה לא רק גימיק זה ממש קסום, טעים ומוצלח.
מעדן שמגישים עם אבקת סוכר, קצפת או גלידה במגוון טעמים.
עוגה שמכינים ממש בכוס אחת בפחות מחמש דקות ומעבירים למיקרוגל לאפייה קצרה.
מומלץ להשתמש בכוס של מעל 250 מ"ל ומעלה.
אופציה להגדלת כמויות בטיפ!!
סרטון הכנה מלא ממש כאן בעמוד.

אופן ההכנה

1. מערבבים בכוס את כל החומרים היבשים : אבקת הסוכר, קמח, אבקת שקדים, אבקת אפייה. מוסיפים לכוס חמאה וחלבון ומערבבים היטב עד שנוצרת בלילה אחידה. מוסיפים פירות ושוקולד לבן ומערבבים קלות. מכניסים למיקרוגל ב 800W (חום גבוה) לדקה וחצי בדיוק. מוציאים ומצננים כדקה והופכים לצלחת, מעטרים באבקת סוכר ומגישים חמים אפשר להוסיף גלידה או קצפת לחגיגה מושלמת.

טיפ ממיכל:

למי שרוצה להכין כמות גדולה:
ל4 כוסות
מערבבים ידנית בקערה (כמו במתכון המקורי – רק בגדול יותר) ומחלקים לכוסות בסיום הערבוב .
מכניסים כל כוס בנפרד לדקה וחצי.
המרכיבים*4:
80 גרם אבקת סוכר (8 כפות)
80 גרם קמח קמח (חצי כוס+ 1 כף)
80 גרם אבקת שקדים (1/2 כוס + 1 כף)
1 כפית גדושה אבקת אפיה (10 גרם)
3 חלבונים בגודל L
50 גרם חמאה מומסת
1/2 כוס פירות אדומים קפואים או טריים (70-80 גרם)
50 גרם שוקולד צ'יפ לבן או שוקולד לבן חתוך גס
1 כף אבקת סוכר לקישוט

עוגת פטל ושוקולד לבן בכוס

המרכיבים

• 2 כפות אבקת סוכר (20 גרם)
• 2 כפות קמח (20 גרם)
• 2 כפות שקדים טחונים (20 גרם)
• 1/2 כפית אבקת אפייה (כ 3 גרם)
• 1 כף חמאה מומסת (10 גרם)
• 1 חלבון גודל M
• 2 כפות פירות אדומים (20 גרם)
• 1 כף שוקולד צ'יפ לבן או שוקולד לבן חתוך גס (10 גרם)
• 1 כפית אבקת סוכר לקישוט

צילום: נטע אלחלל
סטיילינג: מיכל לוי אלחלל
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד