בלוג האוכל המומלץ michi

עוגת פטל הפוכה חגיגית במיוחד

תבנית בקוטר 24 ס"מ

עוגת פטל בחושה הפוכה

עוגת פטל חגיגית בקלי קלות.
עוגות בחושות אלה העוגות שאני “מיישרת” באופן תמידי ומכינה בכל שבוע ככה שיעמדו ל”יישור” של כל בני המשפחה.
נראה קצת מסובך – תוספת הפטל היא בתחתית אותה מכינים בכמה דקות.
עוגת רושם בחושה מושלמת.
עוגת פטל הפוכה

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור לחום בינוני 180 מעלות. משמנים תבנית אפייה ומניחים שתי שכבות של נייר אפייה חתוך לעיגול תואם בתחתית. מסדרים את הפטל בצפיפות כאשר ראש הפטל פונה לנייר. מפזרים מעל 100 גר’ סוכר באחידות.
  2. בקערה מיקסר מקציפים יחד חמאה וסוכר כ 4-5 דקות עד שהחמאה מבהירה מעט. מוסיפים את הביצים בהדרגה עד שנטמעות בבלילה. מוסיפים קמח, אבקת אפייה , שקדים, גרידת תפוז, ריווין ומיץ תפוזים ומערבבים רק עד שהכול מתאחד לבלילה אחידה ולא מעבר.
  3. מעבירים את הבלילה בעדינות מעל הפטל הקפוא באופן אחיד ואופים כשעה ורבע או עד שהעוגה יציבה במרכז.

 

טיפ ממיכל:

אפשר להחליף פטל באוכמניות, דובדבנים או במיקס פירות יער. אפשר כמובן להשתמש גם בפירות יער טריים.

המרכיבים

  • 500-600 גר’ פטל קפוא (ככול שהפטל צפוף יותר העוגה מרשימה יותר)
  • 100 גר’ סוכר (חצי כוס)

 

  • 180 גר’ חמאה בטמפרטורת החדר
  • 250 גר’ סוכר 1 כוס ורבע
  • 3 ביצים
  • גרידה מתפוז אחד
  • 300 גר’ קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1/2 כוס אבקת שקדים 60 גר’
  • 200 מ”ל רויון 1 כוס
  • 50 מ”ל מיץ תפזים 1/4 כוס
צילום: דני לרנר
סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד