
עוגת התפוחים של סבתא פנינה
מרובעת בגודל 25*25 או אינגליש קייק באורך 35 ס"מ או בנית עגולה קוטר 24-26 ס״מ
עוגת תפוחים פרורים
סבתא פנינה אימא של בעלי נהגה להכין אותה בכל יום שישי . אם זה לא היה מתחסל בסיום הארוחה היא היה אורזת לנו הביתה את המעדן הזה.
בצק פריך פשוט ומלית נפלאה של תפוחים, זו עוגה שמחכים לה.
הסוד במילוי הוא תוספת של רסק תפוחים שעושה את ההבדל.
הפעם השתמשתי בקמח כוסמין מלא ורגיל ולדעתי זה יצא עוד יותר טעים🍏
בצק פריך פשוט ומלית נפלאה של תפוחים, זו עוגה שמחכים לה.
הסוד במילוי הוא תוספת של רסק תפוחים שעושה את ההבדל.
הפעם השתמשתי בקמח כוסמין מלא ורגיל ולדעתי זה יצא עוד יותר טעים🍏
אופן ההכנה
- לבצק: מניחים את כל המרכיבים בקערה ומערבבים עד שנוצר בצק אחיד ומעבירים למשטח עבודה מחלקים לשני חלקים כשאר החלק לבסיס מעט גדול יותר. החלק לפרורים מעבירים למקרר או למקפיא לכמה דקות.
- מחממים תנור ל 175 מעלות טורבו. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים בצדדים.
- בקערה בינונית מערבבים יחד את כל מרכיבי המילוי.
- מרפדים את בסיס הבצק בתבנית בעזרת האצבעות בשכבה אחידה על בסיס בתבנית ובעובי של 1 ס"מ. מכסים מעל במילוי ומישרים את פני העוגה. מוציאים את הבצק מהקירור ומפרידים אותו לפירורים בגודל בינוני ( זה קורה בקלות) מפזרים מעל למילוי את הפרורים והשקדים הפרוסים.
- אופים כ 45 דקות או עד שעוגה מזהיבה ומילוי הפרי מבעבע מבין הפרורים.
- מצננים ב 15 דקות בטמפרטורת החדר. מעבירים למקרר לשעתיים לפחות לפני שחותכים. משחררים את השוליים בעזרת סכין וחותכים למרובעים.
טיפ ממיכל:
*אפשר להשתמש ב 350 גרם קמח רגיל במקום קמח כוסמין לבן ומלא.
המרכיבים
לבצק
- 1/2 1 כוס קמח כוסמין (210 גרם)*
- 1כוס קמח כוסמין מלא (140 גרם)*
- 150 גרם חמאה או מרגרינה רכה מאוד ( אפשר לרכך מעט במיקרו גל)
- 3/4 כוס סוכר (150 גרם)
- 1 ביצה
- 2 כפות מים
למילוי
- 6-8 תפוחים ירוקים (כ 600-700 גרם) קלופים מגוררים גס
- 1/4 כוס סוכר (50 גרם)
- 1 צנצנת קטנה של רסק תפוחים (100 גרם)
- 1/2 כפית קינמון ( אם רוצים)
- 1 כף קורנפלור
- 2 כפות שקדים פרוסים ( אם רוצים)