בלוג האוכל המומלץ michi

עוגת דבש חגיגית

לתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ או תבנית פאי יחסית גבוהה בקוטר 22 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק קצרות

עוגת דבש חגיגית ורכה

יש המון שיטות להכנת עוגת דבש נפלאה.
אני התמקדתי בעוגת דבש בחושה פשוטה עם הגשה חגיגית שתתאים גם לערב החג.
אפוי בתבנית פאי עם שוליים מסולסלות ועוגת הדבש הופכת לעוגה מיוחדת, יפה וחגיגית.
אפשר כמובן לוותר עם הקצפת.
העוגה עצמה היא מהרכות שטעמתי אחרי ניסיונות רבים בזכות רסק התפוחים!!
אין לעוגה טעם חזק של קפה (הוספתי ממש מעט לצבע עמוק) טעם הדבש הוא הדומיננטי בעוגה!!
עוגת דבש חגיגית

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור לחים בינוני (175 מעלות). משמנים תבנית אפייה. מערבבים יחד את הקמח, תבלינים, מלח, סודה, שקדים טחונים ואבקת אפייה. מ
2. בקערת מיקסר במהירות נמוכה מערבבים את הביצים, שמן, נס קפה, דבש, רסק תפוחים והסוכר כשתי דקות עד שמתערבבים לגמרי. מוסיפים את תערובת הקמח. מערבבים היטב עד שהבלילה הופכת אחידה.
3. מעבירים את הבלילה לתבנית. את התבנית אופים 40-45 דקות או עד שקיסם יוצא ממרכז העוגה יבש. מצננים את העוגה במקרר עד לשימוש.
4. להרכבה: מקציפים את השמנת לקצפת יציבה עם סוכר וניל ואבקת אינסטנט. מורחים על פני העוגה בשכבה עבה ומפזרים מעל פיסטוקים. מגישים קר.

טיפ ממיכל:

אפשר לוותר על התבלינים המיוחדים ולהישאר רק עם קינמון.

עוגת דבש חגיגית

המרכיבים

• 1/2 2 כוסות קמח או 350 גרם
• 50 גרם שקדים טחונים (קמח שקדים)
• 1 כפית קינמון
• 1/4 כפית אגוז מוסקט
• 1/4 כפית ציפורן
• 1 כפיות אבקת אפייה
• 2 כפיות אבקת סודה לשתייה
• ½ כפית מלח
• ¾ כוס סוכר חום או 150 גרם
• 1/2 כוס דבש או 250 גרם
• 3 ביצים
• 1/2 כוס שמן 120 מ"ל
• 1 כוס רסק תפוחים (220 גרם)
• 1 כפית קפה נמס מומס ב 2 כפות מים חמים

להגשה:
• 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה חלבית או צמחית
• 1 שקית סוכר וניל
• 1 כף אבקת אינסטנט וניל פודינג
• 2 כפות פיסטוקים קלויים ללא הקליפה קצוצים גס

צילום: מיכל לוי אלחלל
סטיילינג: מיכל לוי אלחלל
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד