בלוג האוכל המומלץ michi

עוגת גבינה קרה עם תאנים

לתבנית קוטר 24

עוגת גבינה ללא אפייה עם תאנים שלמות

ממש עכשיו אנחנו בשיא עונת התאנים.
אין שילוב מושלם יותר מתאנים ומוס גבינה עדין.
עוגת רושם נפלאה לראש השנה!
היא מרשימה בטרוף בחיתוך וקלה להכנה.
פשוט מניחים את התאנים בהיקף לכיוון המרכז ושופכים את מילוי הגבינה הקרה מעל.
תאנים מסמלות עבורי את ראש השנה – זו עונתם וכשהן בשלות הן מתוקות מדבש.
קל לעבוד איתן והיופי שלהן מעטר כל מנה.
אפשר ומומלץ להגיש עם דבש
עוגת גבינה קרה עם תאנים

אופן ההכנה

1. הבצק: שמים את הביסקוויטים במעבד המזון וטוחנים דק. מוסיפים את החמאה והסוכר ומעבדים לתערובת אחידה. מעבירים את התערובת לתבנית ומהדקים באופן אחיד לתחתית ולדפנות. מאחסנים את התבנית במקפיא עד להמשך השימוש.
2. המלית: מקציפים בקערת המערבל את השמנת המתוקה עד שמתקבלת קצפת יציבה. בינתיים, מערבבים בקערה נפרדת את הגבינה, תמצית וניל, אינסטנט פודינג וניל (במידה ומשתמשים) והסוכר. שמים בכלי אחר את הג'לטין והחלב נותנים 2-3 דקות לספוח נוזלים ומחממים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד שמתקבל נוזל אחיד. יוצקים את הג'לטין, תוך כדי טריפה, לקערת הגבינה. מעבירים את הגבינה לקצפת, תוך כדי ערבול איטי/ קיפול, לקבלת קרם אחיד.
3. מוציאים את התבנית ומעמידים את התאנים סביב הדפנות בהיקף ובמרכז. יוצקים בעדינות את המלית לתבנית, כך שתכסה את התאנים לגמרי. מקררים לפחות שעתים לפני ההגשה במקרר.
4. אם רוצים, מעטרים את העוגה בתאנים שלמות או חצויות, יוצקים דבש על העוגה ומגישים.
עד 3 ימים, במקרר.

המרכיבים

לבצק
• 200 גרם ביסקוויטים
• 100 גרם חמאה, מומסת
• 2 כפות סוכר

למלית
• 500 גרם גבינה לבנה 9%
• 150 גר' סוכר (3/4כוס)
• 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה
• 1/2 1 שקיות (21 גרם) ג'לטין או 14 גרם ג'לטין + 2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
• 1/4 כוס חלב
• 1 כפית תמצית וניל
• כ-12 תאנים טריות, שלמות, נקיות
• 3-2 כפות דבש או סילאן

צילום: דני לרנר
סטיילינג: פסי ברניצקי
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד