בלוג האוכל המומלץ michi

עוגת גבינה קרה עם תאנים

לתבנית קוטר 24

עוגת גבינה ללא אפייה עם תאנים שלמות לחג

עוגת רושם נפלאה לראש השנה!
תאנים מסמלות עבורי את ראש השנה – זו עונתם וכשהן בשלות הן מתוקות מדבש.
קל לעבוד איתן והיופי שלהן מעטר כל מנה.

אופן ההכנה

1. הבצק: שמים את הביסקוויטים במעבד המזון וטוחנים דק. מוסיפים את החמאה והסוכר ומעבדים לתערובת אחידה. מעבירים את התערובת לתבנית ומהדקים באופן אחיד לתחתית ולדפנות. מאחסנים את התבנית במקפיא עד להמשך השימוש.
2. המלית: מקציפים בקערת המערבל את השמנת המתוקה עד שמתקבלת קצפת יציבה. בינתיים, מערבבים בקערה נפרדת את הגבינה, תמצית וניל והסוכר. שמים בכלי אחר את הג’לטין והחלב נותנים 2-3 דקות לספוח נוזלים ומחממים במיקרוגל כ-30 שניות, עד שמתקבל נוזל אחיד. יוצקים את הג’לטין, תוך כדי טריפה, לקערת הגבינה. מעבירים את הגבינה לקצפת, תוך כדי ערבול איטי, לקבלת קרם אחיד.
3. מוציאים את התבנית ומעמידים את התאנים סביב הדפנות ובמרכז. יוצקים בעדינות את המלית לתבנית, כך שתכסה את התאנים לגמרי. מקררים לפחות שעתים לפני ההגשה במקרר.
4. אם רוצים, מעטרים את העוגה בתאנים שלמות או חצויות, יוצקים דבש על העוגה ומגישים.
עד 3 ימים, במקרר.

המרכיבים

לבצק
• 200 גרם ביסקוויטים
• 75 גרם חמאה, מומסת
• 2 כפות סוכר

למלית
• 500 גרם גבינה לבנה 9%
• 150 גר’ סוכר (3/4כוס)
• 2 מכלים (500 מ”ל) שמנת מתוקה להקצפה
• 1/2 1 שקיות (21 גרם) ג’לטין
• 1/4 כוס חלב –
• 1 כפית תמצית וניל
• כ-12 תאנים טריות, שלמות, נקיות
• 3-2 כפות דבש

צילום: דני לרנר
סטיילינג: פסי ברניצקי
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד