בלוג האוכל המומלץ michi

עוגת גבינה קרה עם ענבים

תבנית בקוטר 24 ס"מ

עוגת גבינה עם ענבים בשני צבעים

איך לא חשבנו על זה קודם?
היצע מופלא בשווקים של ענבים ללא חרצנים בשני צבעים.
טעם מתקתק שמשתלב באופן הרמוני עם טעמי גבינת שמנת קרה!!
עוגת גבינת שמנת קרה משתלבת פשוט מעולה עם ענבים וממש שומרת אותם "קרנצים".
הם מוסיפים לעוגה הפתעה צבעונית מופלאה בחיתוך.
עוגת גבינה קרה עם ענבים

אופן ההכנה

  1. הבסיס: שמים את כל המרכיבים במעבד מזון ומפעילים עד שהביסקוויטים נטחנים לגמרי. מעבירים לתבנית ומהדקים היטב  לבסיס ולדפנות (מומלץ בעזרת כוס). מעבירים למקפיא עד לשימוש.
  2. המלית: מעבירים את הגבינה הלבנה לקערה ומניחים בצד. שמים בקערת המערבל את השמנת המתוקה והסוכר ומקציפים לקצפת יציבה.
  3. שמים בכלי מתאים את המים והג'לטין ומערבבים במזלג ומשהים כשתי דקות. מחממים את  הג'לטין  במיקרוגל בפולסים של 20 שניות עד שמתקבל נוזל אחיד, שקוף ללא גושים. יוצקים לקערת הגבינה תוך כדי טריפה ידנית קלילה. מעבירים את הגבינה לקערת הקצפת ומערבבים בתנועות קיפול עדינות למוס אחיד. מוסיפים את קליפת הלימון ומערבבים בעדינות. מוסיפים גם את הענבים ומערבבים לפיזור אחיד.
  4. יוצקים את המלית על בסיס העוגה ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות. מגישים קר. מומלץ לחתוך עם סכין משוננת על מנת לחתוך בהצלחה את הענבים.

 

עוגת גבינה קרה עם ענבים

המרכיבים

לבסיס

  • 250 גרם ביסקוויטים
  • 120 גר' חמאה מומסת
  • 2 כפות סוכר

למלית

  • 2 גביעים (500 גרם) גבינה לבנה 9%
  • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1 שקיק ג'לטין (14 גרם)
  • 1/3 כוס מים
  • קליפה מגוררת מ־1 לימון
  • 400 גרם ענבים ירוקים וענבים סגולים ללא חרצנים
צילום: דני לרנר
סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד