עוגת גבינה אפויה קלה להכנה
20-24 רינג או תבנית קפיצית
עוגת גבינה אפויה בציפוי שמנת חמוצה ללא גלוטן
אני מחלקת את עוגות הגבינה האפויות לשני סוגים.
הראשונה והכי פופולרית אצלי בבית: עוגה בערבוב קל בלבד עם מטרפה, בעצם כל המרכיבים מתערבבים יחד בקערה אחת.
עוגה נפלאה מעט יותר מרוכזת במקרם ובטעם הגבינתי שלה.
השנייה היא הקלאסית שאי אפשר בלעדיה (טעם של קונדיטוריות של פעם!! אלה במגשים המלבניים הגדולים): אפויה עם הקצפת ביצים בהפרדה.
מכניסים אויר לתוך העוגה האפויה שיוצאת במרקם סופר קליל.
הקלילות הוא גם סוד קסמה כמובן.
השנה יצרתי עוגה אפויה מסורתית עם קיצור דרך – הקצפת ביצים שלמות בלי הפרדות!!
הקצפת ביצים שלמות עם סוכר יוצר קצף רך ויציב שיוצר לנו עוגה בפחות מאמץ.
עוגת גבינה אפויה ב 10 דקות עבודה!
אין צורך דאוג לגבי פני העוגה, הם לא צריכים להיות מושלמים.
מצפים אותה בציפוי הלבן המושלם של שמנת חמוצה.
עוגת גבינה אפויה עם טריק בהכנה!
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור ל175 מעלות בטורבו. משמנים את התבנית ומרפדים בנייר אפייה בבסיס ובדפנות. מומלץ להצמיד לתבנית משומנת ואת הדפנות לרפד בנייר גבוה יותר מהתבנית בכ 2 ס"מ. משמנים גם את נייר האפייה.
2. לעוגה: בקערת מיקסר מרציפים את הביצים עם הסוכר כ 5-6 דקות במהירות גבוה. נוצר קצף יציב ורך. בקערה בינונית מערבבים גבינה , שמנת חמוצה , פודינג אינסטנט וניל, תמצית וניל, גרידת תפוז וקורנפלור עם מטרפה עד שהגושים נעלמים. מוסיפים למעקובת הגבינה מצקת של קצף הביצים וטורפים יד. מקפלים את קצף הביצים לתוך תערובות הגבינה תוך כדי קיפול עד ששתי המסות מתערבבות. בסוף מקציפים כמה שניות במטרפה ידנית לערבוב סופי. מעבירים לתבנית.
3. אופים 12 דקות על 175 מעלות. מוציאים את העוגה מהתנור ובעזרת סכין חד משחררים מהשוליים במידת הצורך. מורידים את חום התנור ל 140 מעלות וממשיכים לאפות 50 דקות. העוגה יוצאת יציבה ורוטטת. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור כשעה ומעבירים למקרר לפחות ל 3 שעות או עד שהצטננה לגמרי
4. לרוטב: סיר קטן מחממים את השמנת (אפשר עד לרתיחה או חמה מאוד).בסיר קטן נוסף מחממים סוכר עד שמחציתו הופכת לקרמל בהיר . מוסיפים שמנת החמה ומביאם יחד לרתיחה. מבשלים כ 3 דקות על אש נמוכה או עד הגושים נמסים . מצננים במקרר
5. לציפוי: בקערה קטנה מערבבים שמנת חמוצה ואבקת סוכר עם מטרפה עד שהגושים נעלמים. מורחים את הציפוי באופן אחיד על פני בעוגה ומגישים.
טיפ ממיכל:
1. לעוגה גבוה יותר מומלץ להשתמש ברינג או תבנית קפיצית קטנה יותר.
2. אפשר להחליף את גרידת התפוז בלימון, ממליצה לנסות פעם עם תפוז!
3. לעוגה יבשה ויציבה יותר מחליפים את האינסטנט וניל פודינג ב 4 כפות קמח תפוחי אדמה או קמח לבן רגיל בדיוק באותו משקל. לתערובת הגבינה מוסיפים עוד שתי שקיות תמצית וניל.
4. העוגה ללא תחתית ולכן מומלץ לסנן מעט את הנוזלים במסננת רגילה על מנת שלא ייפרדו נוזלים מהעוגה במהלך הקירור!!
המרכיבים
למלית
• 200 גר' סוכר (1 כוס)
• 5 ביצים גודלL או 6 M
• 3 מכלי גבינה 5% או 9% (750 גרם) – מומלץ לסנן מהנוזלים קלות במסננת דקה אפשר עם נייר משובח או חיתול – אפשר גם בלי זה סינון קל
• 1 מיכל שמנת חמוצה (200 גרם)
• 4 כפות אינסטנט וניל (40 גרם)
• 4 כפות קורנפלור (40 גרם)
• 1כפית תמצית וניל משובחת
• גרידה מחצי תפוז
לציפוי
• 2 מכלים שמנת חמוצה (400 גרם)
• 3 כפות גדושות אבקת סוכר