
עוגת גבינה אפויה אוכמניות ללא תחתית
עגולהקוטר22-24ס"מ
עוגת גבינה אפויה אוכמניות קלה להכנה
עוגת גבינה אפויה – הפטנט ששינה לי את החיים!
בלי תחתית, בלי הקצפות מסובכות ובלי סדקים – רק 10 דקות עבודה, והעוגה בתנור!
הסוד? מגיע מהקונדיטוריה הגרמנית 🇩🇪
שם מכינים עוגת גבינה כמו עוגה בחושה: מתחילים בהקצפת חמאה עם סוכר – וזה הטריק שנותן לעוגה יציבות חלומית ומרקם קרמי שנמס בפה.
עוגה חגיגית, קלה בטירוף, ובלי קיצורי דרך בטעם.
תכינו – ותודו לי אחר כך 🫶
בלי תחתית, בלי הקצפות מסובכות ובלי סדקים – רק 10 דקות עבודה, והעוגה בתנור!
הסוד? מגיע מהקונדיטוריה הגרמנית 🇩🇪
שם מכינים עוגת גבינה כמו עוגה בחושה: מתחילים בהקצפת חמאה עם סוכר – וזה הטריק שנותן לעוגה יציבות חלומית ומרקם קרמי שנמס בפה.
עוגה חגיגית, קלה בטירוף, ובלי קיצורי דרך בטעם.
תכינו – ותודו לי אחר כך 🫶
אופן ההכנה
- בקערה גדולה (אפשר במיקסר עם וו הקצפה) מקציפים חמאה וסוכר כשתי דקות עד שמבהירים מעט. מוסיפים בהדרגה את הביצים לבלילה עד לקבלת בלילה אחידה.
- מקפלים למסה בעדינות את הגבינה, קורנפלור, גרידת לימון ופודינג וניל. עד שהבלילה אחידה ויוצקים לתבנית. מישרים את פני העוגה ומפזרים אוכמניות. אופים שעה. מומלץ להכניס לבסיס התבנית קערה עם ליטר וחצי מים בזמן האפייה.
- כשהעוגה מוכנה ויציבה לגמרי. סוגרים את התנור ומשאירים את העוגה חצי שעה בתנור.
- מצננים במקרר לא מכוסה לפחות 4 שעות. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
טיפ ממיכל:
אפשר להחליף את האוכמניות בפטל או דובדבנים ואפשר גם להכין בלי פירות למעלה.
המרכיבים
- 200 גרם חמאה רכה מאוד בטמפרטורת החדר
- 200 גרם סוכר
- 4 ביצים
- 1 קילו גבינה לבנה רגילה 5% או 9%
- 40 גרם קורנפלור
- 1/2 חבילה אינסטנט וניל פודינג ( 40 גרם)
- קליפה מחצי לימון
- 200 גרם אוכמניות טריות או קפואות ( אם רוצים)
- 1 כף אבקת סוכר להגשה