בלוג האוכל המומלץ michi

עוגת גבינה אפויה בציפוי לימוני

תבנית עגולה בקוטר 24-26 ס"מ

עוגה גבינה אפויה קלאסית נפלאה בשילוב המושלם גבינה ולימון.

השילוב המושלם של גבינה ולימון בעוגה גבינה אפויה קלאסית מהירה. השלב המורכב יותר בעוגה היא תחתית הבצק הפריך הנפלאה…

מי שמחפש קיצורי דרך יכול להשתמש בבצק פריך קפוא מוכן זה מצוין מבחינתי הבצקים המוכנים טעימים.

כמובן שאפשר לוותר על הציפוי הלימוני ונקבל עוגת גבינה קלאסית לשבועות.
עוגה ללא הקצפת ביצים רק ערבוב.

אופן ההכנה

  1. הבצק: חותכים את החמאה לקוביות של כ-1/2 1 ס”מ ושמים בקערת מזון עם להב המתכת. מוסיפים את שאר מרכיבי הבצק ומעבדים, רק עד שנוצרים פירורים גדולים. מוציאים ומאחדים בעדינות לגוש בצק. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר שעתיים לפחות.
  2. מחממים את התנור ל-175 מעלות ומשמנים את התבנית.
  3. מקמחים את משטח העבודה. מניחים עליו את הבצק ומרדדים לעלה עגול בעובי 0.3 מ”מ, גדול קצת יותר מקוטר התבנית. מעבירים לתבנית ומהדקים היטב לבסיס ועד 3/4 מגובה הדפנות.
  4. המלית: שמים את כל מרכיביה בקערה גדולה וטורפים ידנית או במערבל במהירות נמוכה, עד שנוצרת בלילה אחידה. יוצקים לתבנית, כך שתגיע כמעט לגובה הבצק.
  5. אופים 15 דקות. מורידים את החום ל-150 מעלות ואופים 40-45 דקות, עד שהעוגה יציבה במרכזה. כבים את התנור ומשהים בתוכו את העוגה כ-30 דקות, לצינון. מוציאים ומאחסנים במקרר שעה לפחות ועד לילה.
  6. הציפוי: שמים את כל מרכיביו בסיר קטן ומחממים על להבה בינונית תוך כדי הקצפה קלה במטרפה ידנית 3-5  דקות, עד שהבלילה מסמיכה קצת ומגיעה לרתיחה. מסירים מהלהבה וממשיכים להקציף עד שהתערובת מתקררת מעט.
  7. משאירים בצד 2 כפות גדושות מהציפוי, לקישוט ומאחסנים במקרר.
  8. מוציאים את העוגה מהמקרר.  יוצקים את הציפוי על פני המלית, בעודו חם, ומפזרים באופן אחיד בעזרת לקקן. מאחסנים במקרר לצינון
  9. הקישוט: מוציאים את הציפוי ששמרנו במקרר. יוצקים את השמנת המתוקה לקערת המערבל ומקציפים לקצפת יציבה. מערבבים בתנועות קיפול עם הציפוי, למרקם מוס אחיד. מעבירים לשקית זילוף ומעטרים את פני העוגה. שומרים מכוסה במקרר, 4-3 ימים.

טיפ ממיכל:

לקישוט נוסף אם רוצים: חצי מיכל שמנת למתוקה להקצפה (מומלץ 38% )

המרכיבים

לבצק

  • 100 גרם חמאה קרה
  • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח
  • 2 חלמונים
  • 80 גרם אבקת סוכר
  • 1 כפית דבש או גלוקוז או סירופ תירס
  • לרידוד: מעט קמח
  • או
  • 1/2 ק”ג בצק פריך מוכן קפוא, מופשר

 

למלית

  • 500 גרם גבינה לבנה 9% (אפשר גם 5%)
  • 250 גרם גבינת ריקוטה או גבינת שמנת טבעית
  • 1 כוסות סוכר (200 גרם)
  • 2 מכלים (400 גרם) שמנת חמוצה
  • 6 ביצים
  • 2 כפות גדושות (50 גרם) קורנפלור
  • קליפה מגוררת מ-1 לימון גדול

 

לציפוי

  • 1/2 כוס מיץ לימון (משני לימונים קטנים או אחד גדול)
  • 30 גרם חמאה
  • 3 חלמונים
  • 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
  • 1 כף קורנפלור (20 גרם)
  • לקישוט, אם רוצים: חצי מכל (125 מ”ל) שמנת מתוקה 38%

 

לקירור: 2 כפות מים

צילום: בועז לביא
סטיילינג: פסי הרניצקי
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד