בלוג האוכל המומלץ michi

עוגת בננה בציפוי גנש שוקולד

לתבנית קוגלהוף או תבנית עגולה 22-24 ס"מ

עוגת בננות מהירה בציפוי שוקולד

עוגת בחישה קלה ומהירה בשילוב טעמים מנצח בננה שוקולד.
יוקרתית בזכות התבנית כמובן!
בילדותי זו הייתה התבנית הקבועה בבית לעוגות בחושות ועוגות שמרים.
לא זוכרת שלאימא שלי הייתה בכלל תבנית אינגליש קייק,
נראה לי שהיא היא הגיע לישראל מגרמניה מצוידת בסט תבניות קוגלהוף מהודרות.

עוגת בננה בציפוי שוקולד

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור לחום בינוני – גבוה (180 מעלות). בקערת מיקסר מקציפים יחד חמאה וסוכר במהירות גבוהה כשתי דקות או עד שמבהירה מעט. מוסיפים בהדרגה את הביצים. מוסיפים את הקמח, קינמון , מלח, בננה והיוגורט ומערבבים עד שנוצרת בלילה אחידה ולא מעבר (ערבוב ארוך יגרום לעוגה להיות דחוסה יותר).
2. מעבירים לתבנית ואופים כ 50-55 דקות .בודקים ע"י קיסם שיוצא יבש ממרכז העוגה.
3. לציפוי בסיר קטן ממיסים טבליות שוקולד עם שמנת על חום נמוך כ 5 דקות עד שנמס לגמרי.
4. יוצקים את השוקולד באופן חופשי מעל לעוגה כך שייזל באופן טבעי לצדדים.
5. נשמר 4 ימים במקרר.

המרכיבים

  • 300 גר' קמח תופח
  • 1 כוסות סוכר (200 גר')
  • 2 כפות סוכר חום (45 גר')
  • 125 גר' חמאה רכה
  • 3 ביצים
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 מיכל יוגורט (200 מ"ל)
  • 1/2 כפית קינמון
  • 3 בננות בשלות קלופות ומרוסקות (בעזרת מזלג)

 

  • 140 גר' שוקולד מריר (שבור לטבליות)
  • 1/2 מיכל שמנת מתוקה או לבישול (125 מ"ל)
צילום: דני לרנר
סטיילינג: פסי ברניצקי
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד