בלוג האוכל המומלץ michi

עוגיות שפריץ פרג

כ 30-35 יחידות

עוגיות שפריץ רכות בציפוי שוקולד

עוגיות טריק מושלמות לפורים ולמשלוח מנות ממש מושקע!
עוגיות קלאסיות גרמניות שמכינים לרוב לחג המולד.
הפעם עם פרג לפורים.
עוגיות שפריץ –עוגיות מבצק חמאה מעט רכות ולכן יוצרים/ מזלפים אותם דרך שקית זילוף או מכשיר זילוף יחסית במהירות וביעילות.
הן רכות יותר מפריכות ולכן לגמרי ממכרות.
זו עוגייה נפלאה למשלוח מנות ולשולחן החג!
עוגיות שפריץ פרג

אופן ההכנה

1. למעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה מכניסים חמאה/מרגרינה, סוכר, וניל,ביצה, קמח, קורנפלור ופרג ומפעילים עד שנוצא גוש בצק ולא מעבר כ2-3 דקות. מוסיפים 2-3 כפות חלב על מנת שהבצק יהיה רך יותר ומערבבים כחצי דקה נוספת.
2. מחממים תנור ל170 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה. מעבירים כשליש מהבצק לשקית זילוף עם ראש כוכב (עדיף שקית רב פעמית) או מכשיר זילוף מפלסטיק והמומלץ ביותר מכשיר חשמלי שמתחבר למיקסר לזילוף עוגיות. יוצרים מקלות באורך 5 ס"מ. חותכים בעזרת סכין ומניחים אותם על התבנית במרחק 2 ס"מ האחד מהשני.
3. אופים כ 12-15 דקות או עד שמזהיב. מוציאים מהתנור ומצננים בטמפרטורת החדר. בקערה בינונית ממיסים במיקרוגל את השוקולד המריר, מומלץ בכוס נוחה לטבילת עוגיות(כ 30 שניות ועד דקה עם ערבוב באמצע). טובלים את קצה עוגייה בשוקולד ומניחים חזרה על נייר אפייה או נייר פרגמנט ומעבירים למקרר ל כ 10 דקות עד שהשוקולד מתייצב. מעבירים כלי אחסון אטום. נשמר כשבוע במקום מוצל או במקרר.

טיפ ממיכל:

אפשר כמובן להכין בלי ציפוי השוקולד ולקצר את זמן ההכנה.

המרכיבים

• 150 גרם חמאה או מרגרינה בטמפרטורת החדר
• 100 גרם סוכר
• 1 כפית תמצית וניל
• 1 ביצה
• 250 גרם קמח
• 50 גרם קורנפלור
• 100 גרם פרג (3/4 כוס) מומלץ לא טחון
• 2-3 כפות חלב או מים
• 100 גר' שוקולד מריר חתוך לטבליות

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד