בלוג האוכל המומלץ michi

עוגיות שומשום וחלבה

30 יחידות

עוגיות שומשום וחלבה לפסח

עוגיות פסח משובחות משומשום וחלבה, תענוג!!
פשוטות להכנה ונשמרות לאורך זמן.
כאלה שמגישים בהנאה ליד כוס תה ארומטית וחמה.
מושלמות כפטיפור/נשנוש לפסח.
עוגיות שומשום וחלבה לפסח

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור לחום גבוה (175 מעלות). מרפדים שתי תבניות אפייה בנייר אפייה. בקערה בינונית מערבבים יחד את הביצה וסוכר מוסיפים שומשום, שמן וחלבה ומרבבים כחצי דקה עד שהכול הופך לבלילה אחידה.
  2. מניחים על התבנית כפית מבלילת העוגיות וברווח של 3 ס"מ מניחים עוד כפית עד שהבלילה נגמרת. אופים 15-20 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות.
  3. במיקרוגל ממיסים את השמן והשוקולד (כחצי דקה). טובלים את העוגיות המצוננות בשוקולד (כשליש מהעוגייה ומניחים על נייר אפייה. מעבירים למקרר ל5 דקות. ברגע שהשוקולד התקשה אפשר להפריד בקלות את העוגייה מהנייר.
  4. נשמר בטמפרטורת החדר כשבוע.

טיפ ממיכל:

אפשר להכין גם בלי ציפוי השוקולד.

המרכיבים

  • 1 ביצה
  • 50 גר' סוכר (2 כפות)
  • 200 גר' שומשום
  • 50 גר' חלבה שערות (כחצי כוס)
  • 1 כף שמן צמחי (קנולה, תירס..)

 

  • לציפוי אם רוצים
  • 50 גרם שוקולד מריר
  • 1 כף שמן צמחי
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד