בלוג האוכל המומלץ michi

עוגיות שבלול במילוי תמרים

כ 40 יחידות
כתבתי ספר שלם הנושא עוגיות (“עוגיות ועוד”) .
כ”מומחית” בנושא העוגיות מהבצק פריך שהוא על בסיס חמאה הן מעדן ועוד יותר במילוי תמרים.
הבצק פריך מאוד ועדין ויחד עם המילוי יוצר עוגייה בעלת טעמים בלתי נשכחים.

אופן ההכנה

  1. מכניסים את כל חומרי הבצק למעבד מזון. מפעילים את המעבד בזהירות  עד שנוצרים פרורים גדולים. מוציאים מהמעבד ויוצרים בעדינות בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר לפחות שעתיים לפני השימוש.
  2. להרכבה: מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות). מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה. על משטח עבודה מקומח מרדדים את הבצק ל 2מלבנים כ 25X15 בעובי 0.4 מ”מ. מורחים את המלבנים בשכבה דקה של ממרח תמרים. מגלגלים מהצלע הרחבה כך שיתקבל נקניק בצק באורך 25 ס”מ. מהדקים ועוטפים בניילון נצמד. מעבירים למקפיא ל40 דקות לפחות. מוציאים מהמקפיא וחותכים פרוסות בעובי ½ ס”מ. מסדרים על תבנית אפייה ברווחים של 2 ס”מ האחד מהשני.
  3. מעבירים לתנור ואופים כ 12 דקות או עד שהעגיות מזהיבות בקצוות. מוציאים מהתבנית מצננים כ 10 דקות ומגישים. אפשר לשמור כארבע ימים במקום קריר ויבש.

טיפ ממיכל:

כדאי ומומלץ לקנות סירופ תירס או גלוקוז ולשמור בבית (נשמר זמן רב).
נותן גמישות ומתיקות לבצקים במיוחד הפריכים.
התוספת הזו מקלה בשלב מאוחר יותר אחרי הקירור על הרידוד של הבצק.

המרכיבים

לבצק

  • 180 גר’ חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 375 גר’ קמח (2.5 כוסות + כף גדושה)
  • 1 ביצה
  • 1 חלמון
  • 2 כפיות סירופ תירס/גלוקוז /דבש
  • 100 גר’ אבקת סוכר

למילוי

  • ½ חבילה (200 גר’) ממרח תמרים או 200 גר’ תמרים ללא גרעינים שטוחנים לממרח במעבד מזון
צילום: דני לרנר
סטיילינג: מיכל לוי אלחלל
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד