בלוג האוכל המומלץ michi

עוגיות קפה והל

כ 50 יחידות

עגיות מהירות בטעם קפה

איך אתם אוהבים את הקפה שלכם בבוקר ?
לא סתם עוגיות בטעם קפה אלא עוגיות בניחוח קפה והל למי שאוהב קפה שחור בבוקר. לאוהבי נס קפה או הפוך עם קצת קינמון אפשר להוסיף טעם זה לעוגייה או סתם עוגיית קפה פשוט ללא תבלינים גם אפשרית.
מושלם להחזרת אנרגיות בסיום הצום !
עוגיות מהירות הכנה.
עוגיות קפה

אופן ההכנה

1. מעבירים את כל החומרים יחד אל מעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה. מעבדים עד שנוצר בצק אחיד ולא מעבר. עוטפים בניילון נצמד ומצננים לפחות חצי שעה במקרר ואפשר עד לילה.
2. מחממים תנור ל180 מעלות. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה. יוצרים 2-3 גלילים בקוטר 2.5 ס”מ ומעבירים עטופים למקפיא ל20 דקות לפחות . חותכים פרוסות בעובי 1/2 ס”מ ומניחים על התבנית במרחק של 2 ס”מ בין העוגיות. אפשר לפזר מעל גבשי סוכר.
3. אופים כ 12 דקות או עד שמתייצב. מוציאים מהתנור מצננים כ 10דקות וזורים מעל לעוגיות אבקת סוכר.

המרכיבים

• 420 גרם קמח
• 1 שקית אבקת אפייה
• 1 ביצה
• 3 כפות נס קפה מומסים עם 2 כפות מים רותחים
• 180 גרם חמאה (קרה וחתוכה לקוביות)
• 200 גרם סוכר
• 1/4 כפית הל טחון או קינמון (אם רוצים)
• 2 כפות סוכר גבישי לקישוט (אם רוצים) או 2 כפות אבקת סוכר לפיזור אחרי האפייה

צילום: בועז לביא
סטיילינג: נועה קנריק
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד