בלוג האוכל המומלץ michi

עוגיות משובצות בחמוציות ואגוזי מלך

כ 25-30 יחידות

עוגיות אגוזי מלך וחמוציות

אחרי הפסח נחדש את מלאי העוגיות בבית.
עוגיות חמאה משובצות נפלאות שתמיד כדאי שיהיו בבית.
נשמרות בכלי אטום שבועות.

עוגיות חמאה אגוזי מלך וחמוציות

אופן ההכנה

1. חותכים את החמאה הקרה לקוביות בינוניות ומעבירים למעבד המזון או לקערת המערבל עם וו הגיטרה. מוסיפים את כל שאר המרכיבים. מעבדים עד שמתקבלים פירורי בצק גדולים.
2. מוסיפים את השקדים והחמוציות ומעבדים כ-10 שניות נוספות, רק עד שהתוספות נטמעות קלות בבצק.
3. מוציאים את חלקי הבצק מהקערה ויוצרים מהם שני גלילים ארוכים בקוטר כ3.5 ס"מ. אם רוצים, מיישרים בעזרת משטח העבודה את הגלילים והופכים אותם למלבנים ארוכים. עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקפיא שעה לפחות .
4. 4. מחממים את התנור ל-170 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
5. 5. פורסים את גלילי הבצק לפרוסות בעובי כ-1/2 ס"מ ומניחים בתבנית ברווחים של כ-2 ס"מ זו מזו.
6. 6. אופים 12-10 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות מעט בשוליים. מוציאים ומצננים לפחות 10 דקות. מגישים.

המרכיבים

• 100 גרם חמאה, קרה
• ½ 1 כוסות קמח (210 גר')
• 1/2 כפית אבקת אפייה
• 1 ביצה
• 1 כפית דבש או סירופ תירס או גלוקוז
• 50 גרם אבקת סוכר
• 1 כף שקדים טחונים
• 1/2 כוס (50 גרם) אגוזי מלך קצוצים גס לא קלויים
• 1/2 כוס (50 גרם) חמוציות

צילום: דני לרנר
סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד