בלוג האוכל המומלץ michi

עוגיות מעטפה לט"ו באב

18-20 יחידות

עוגיות מעטפה במילוי ריבה

מכירים את עוגיות הנסיכה המקסימות?
אני מכורה ומכירה עוד כמה כמוני.
באותם טעמים בדיוק יצרתי עוגיות מעטפה במילוי מפנק של ריבה שאוהבים.
הוספתי מעל קישוט קטן של לב לט"ו באב והתקבלה יצירה מפנקת וטעימה. במילוי ממש מודגש עם בצק פריך מושלם.
מצרפת סרטון הדרכה ליצירת הצורה המקסימה.
יצירת העוגיות ממש קלה ופשוטה, אתם תופתעו עד כמה!


עוגיות מעטפה במילוי ריבה

אופן ההכנה

  1. לבצק: חותכים את החמאה לקוביות בגודל בינוני. מכניסים את כל חומרי הבצק למעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה. מפעילים את המעבד עד שנוצרים פרורים גדולים. מוציאים מהמעבד ויוצרים בעדינות בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר לפחות שעתיים לפני השימוש.
  2. מרדדים את הבצק לעיגול גדול וקורצים ממנו עיגולים בקוטר 9-10 ס"מ. מניחים במרכז כפית גדושה ריבה ומקפלים למרכז 3 צדדים מהעיגול כך שנוצרת מעטפה פתוחה מעל לריבה והריבה מבצבצת החוצה. מהדקים היטב את המעטפה. קורצים מהבצק שנותר לבבות קטנים ומניחים מעל המעטפה ומהדקים מעט. מעבירים למקפיא ל15 דקות. מחממים תנור לחום בינוני 175 מעלות.
  3. מברישים את הבצק בביצה ואופים 15-20 דקות או עד שמזהיב לגמרי. מוציאים ומצננים לפחות 10 דקות.
  4. לקישוט: מערבבים 2/3 מאבקת הסוכר עם 2 כפות מים ובעזרת כפית מצפים את הלבבות במרכז המעטפה. מפזרים על העוגיות אבקת סוכר ומגישים.
  5. נשמר 3 ימים בטמפרטורת החדר באזור קריר.

 

טיפ ממיכל:

אפשר גם למלא את המעטפה במקום ריבה כפית ממרח שוקולד שאוהבים.

המרכיבים

לבצק

  • 200 גר' חמאה קרה
  • 1/2 2 + כף כוסות קמח (360 גר')
  • 1 ביצה
  • 1 כף דבש או גלוקוז או סירופ תירס (אם רוצים אפשר גם בלי ואז  מומלץ להוסיף כפית מים קרים במקום)
  • 100 גר' אבקת סוכר
  • 2 כפות אבקת שקדים (אם רוצים)
  • 1 ביצה טרופה להברשה

למילוי

  • כ 250 גרם ריבת פירות יער מכל סוג שאוהבים

לציפוי וקישוט

  • 100 גרם אבקת סוכר (1 חבילה)
צילום: נטע אלחלל
סטיילינג: מיכל לוי אלחלל
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד