בלוג האוכל המומלץ michi

עוגיות ויטראז' צבעוניות

30 -35 עוגיות
עוגיות בצק פריך מעט דומה לבצק אלפחורס במילוי צבעוני של שברי סוכריות צבעוניות.
עוגיות שמשלבות פריכות, מתיקות וצבעונית של סוכריות שאנחנו אוהבים.
העוגייה דומה להפליא לויטארז ואפשר לעשות שילוב של צורות וצבעים מגוונים (עם כל סוכריה קשיחה הקסם עובד!).
ליום האהבה וטו' באב יצרתי ממש עבורכם ויטראז' של לבבות צבעוני.
קסם הויטראז' בעוגייה!!
עוגיות ויטראז

אופן ההכנה

1.מחממים את התנור לחום בינוני גבוה (175 מעלות). מרפדים 2-3 תבניות בנייר אפייה.
2.לבצק: חותכים את החמאה לקוביות בגודל בינוני. מכניסים את כל חומרי הבצק למיקסר עם וו גיטרה או למעבד מזון. מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה עד שנוצר בצק אחיד כ 3 דקות. מוציאים מהמיקסר ועוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר לפחות שעתיים לפני השימוש.
3.מכניסים את הסוכריות לשקית ושוברים עם פטיש שניצל לחתיכות קטנות (מומלץ להפריד את הסוכריות לשקיות נפרדות לפי צבע). מכינים קורצנים בשני גדלים תואמים (בתמונה זה לב ליום האהבה כמובן שאפשר עיגול, משולש פרח… מה שיש). מרדדים את הבצק על משטח מקומח בעובי כ 1/2 ס"מ. קורצים את צורת העוגייה הגדולה ומהמרכז את העוגייה הקטנה יותר, מעבירים לתבנית האפייה וממלאים את המרכז של העוגייה בסוכריות השבורות באופן אחיד. אופים 8-10 דקות או עד שהבצק מזהיב והסוכריות נמסו לגמרי. מוציאים מהתנור מצננים בטמפרטורת החדר לפחות 5 דקות. מפרידים מהנייר ומעבירים לכלי אטום. נשמר כשבוע ימים בטמפרטורת החדר.

טיפ ממיכל:

חתיכות הבצק המרכזיות שנשארות : אפשר לאפות או לחילופין לרדד מחדש וליצור עוד עוגיות.

המרכיבים

    • לבצק
    • • 200 גר' חמאה
    • • 1/2 1 כוסות קמח 210 גרם
    • • 1/2 1 כוסות +2 כפות קורנפלור 230 גרם
    • • 3 חלמונים
    • • 120 גר' אבקת סוכר (2 חבילות)
    • • 1 כפית אבקת אפייה (5 גרם)
    • • 1 כפית תמצית וניל
    • • 250-300 גר' סוכריות מציצה בכל צבע וטעם שאוהבים (כמובן שאפשר לבחור סוכריות ללא צבע מאכל או                                     למשל ללא סוכר)
צילום: נטע אלחלל
סטיילינג: מיכל לוי אלחלל
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד