בלוג האוכל המומלץ michi

עוגה בחושה עם יוגורט וקוקוס

לתבנית עגולה עם חור או אינגליש 30-35 או תבנית עגולה רגילה 22-24

עוגת קוקוס בחושה בניחוח יוגורט

עוגה בחושה קלה להכנה בטעמי קיץ – קוקוס ויוגורט.
שתי דרכים להכין עוגה בחושה: הדרך ראשונה מתחילה בהקצפת חמאה רכה וסוכר והשנייה מתחילה בהקצפת ביצים וסוכר ושימוש בחמאה מוקצפת.
שתי הדרכים נפלאות רק שהשנייה מבחינתי בטוחה יותר מתאימה לכולם. בעצם זו הדרך הבטוחה להכין עוגה בחושה.
עוגת קוקוס ויוגורט

אופן ההכנה

1. במיקסר עם וו הקצפה מציפים יחד ביצים וסוכר כשתי דקות. מוסיפים מלח ויוגורט ומערבבים במהירות בינונית כ 2 דקות. מוסיפים קמח, גרידת לימון , קוקוס ואבקת אפיה ומערבבים עד שנוצרת בלילה אחידה. מוסיפים חמאה ומערבבים עוד חתי דקה.
2. מחממים תנור לחום בינוני 170 מעלות. מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת. ואופים כ 40 דקות או עד שקיסם יוצא ממרכז העוגה יבש.
3. מצננים כ 15 שעה. בינתיים מערבבים בקערה קטנה נוזל קוקס ואבקת סוכר. מברישים את פני העוגה בזיגוג. מכישים.
4. נשמר 4 ימים במקרר.

טיפ ממיכל:

אפשר לציפוי להחליף את נוזל הקוקוס בטעמים כמו מיץ לימון או מיץ תפוזים וליצור עוגה בטעם מעט שונה.

המרכיבים

• 4 ביצים L או 5 ביצים M
• 250 גר' סוכר (כוס ורבע)
• קורט מלח
• 150 מ"ל יוגורט
• 280 גרם קמח (2 כוסות)
• 1 שקית אבקת אפייה
• גרידה מלימון אחד
• 100 גר' חמאה מומסת
• 4 כפות קוקוס טחון

• לציפוי (אם רוצים)
• 50 מ"ל נוזל קוקוס
• 1 חבילה אבקת סוכר

צילום: בועז לביא
סטיילינג: נועה קנריק
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד