בלוג האוכל המומלץ michi

עוגה בחושה במילוי אוראו וסילאן

עוגה בחושה חגיגית במילוי אוראו

אני אוהבת מתכונים מהירים ובמיוחד שילוב מרקמים.
בקיצור שהביס יהיה מעניין !
עוגה בחושה (סופר מהירה)נפלאה עם מילוי "קרנצ'י" מתקתק (שלוב מרקים).
ההפתעה בעוגה היא המילוי המרשים בטעם שכולם אוהבים.

עוגה בחושה במילוי אוראו

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל־180 מעלות ומשמנים את תבניות ומרפדים בסיס ומומלץ שולים בנייר אפייה.
  2. מערבבים בקערה את הקמח והמלח. מערבבים בקערה נפרדת את החלב והיוגורט (או ריויון).
  3. שמים בקערת המערבל את החמאה והסוכר ומקציפים למרקם אחיד ובהיר כשתי דקות. מורידים את מהירות המערבל, מוסיפים את הביצים ומקציפים עד שהן נטמעות. מוסיפים מחצית מתערובת הקמח וממשיכים לערבב, מוסיפים מחצית מכמות המרכיבים הנוזליים ומערבלים עוד כדקה. מוסיפים כך את יתרת הקמח והיוגורט, ומערבלים עד שהמרקם אחיד.
  4. במעבד מזון טוחנים את העוגיות עם המילוי ופרורים (מניחים כ2 כפות בצד לעיטור העוגה), מוסיפים את הסילאן וממשיכים לעבד כמה שניות. יוצקים תבנית העוגה 1/2 מהבלילה כך שתכסה את הבסיס. מניחים לאורך מרכז העוגה את מילוי האוראו מכסים ב 1/2 מהבלילה. אופים כ 35 -40 או עד שמזהיב וקיסם יוצא ממרכז העוגה יבש (עם קצת פרורי אוראו).
  5. בקערה קטנה מערבבים אבקת סוכר ומים ומברישים/ יוצקים את העוגה עד שהציפוי מכסה את פני העוגה. מפזרים פרורי עוגיות. הציפוי מתייבש אחרי כ 5 דקות.

טיפ ממיכל:

*המרה לעוגת פרווה: מחליפים את החמאה במחמאה או ב 100 גרם שמן קוקוס.
את החלב מחליפים בתחליף חלב (סויה, שקדים או אורז) והיוגורט ביוגורט טבעוני.
*את עוגיות האוראו אפשר להחליף בפתי בר כהה.

המרכיבים

  • 120 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
  • 2/3 כוס סוכר (140 גרם)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 ביצה + 1 חלמון
  • 1/2 1 כוס קמח תופח (210 גרם קמח)
  • 1/4 כוס חלב או ריויון (60 מ"ל)
  • 1 מיכל יוגורט (200 מ"ל)
  • למילוי
  • 10 עוגיות אוראו כ200  גרם
  • 2כפות סילאן או דבש
  • לציפוי (אם רוצים)
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • 3 כפות מים
צילום: דני לרנר
סטיילינג: נועה קנריק
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד