בלוג האוכל המומלץ michi

עגבניות ממולאות בקוסקוס

8 יחידות

עגבניות במילוי קוסקוס וירקות שורש

אל תזרקו את העגבניות הרכות, זה בדיוק המתכון עבורן!!
אפשר לגמרי להכין ממולאים קלילים גם בחודש אוגוסט.
ממולאי קיץ מרעננים ומהירי הכנה.
במתכון הנפלא הזה משתמשים אפילו בפנים העגבניה (לרוטב!).

עגבניות ממולאות בקוסקוס מלא ירקות שורש

אופן ההכנה

1. חותכים את ראש העגבנייה ומוציאים בעזרת כפית את המילוי. שומרים את המילוי בצד.
2. קוסקוס:מעבירים את הקוסקוס לקערה מכסים כמעט לגמרי במים רותחים. מוסיפים שמן ומערבבים היטב. מתבלים במלח ופלפל .
3. במחבת בינונית מחממים כף שמן זית ומטגנים יחד בצל, גזר וסלרי כ4-5 דקות או עד שמזהיבים. מתבלים בלח , פלפל ובהרט.

4. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלת). בקערה מערבבים 2 כפות רסק עגבניות עם כוס מים חמים. מוסיפים את המילוי העגבניות ששמרנו , שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
5. ממלאים בכל עגבנייה 2 כפות גדושות מהמילוי . ממלאים את בסיס בתבנית ב2/3 מהרוטב. מניחים מעל את העגבניות יוצקים מעל העגבניות רוטב ומכסים במכסה. מכסים בנייר אלומיניום
אופים כ 15 דקות בתנור מורידים את הנייר וממשיכים לאפות עוד כ 5 או עד שהמנה מזהיבה מעט. מגישים חם.

טיפ ממיכל:

אפשר להוסיף למילוי הקוסקוס בכיף 2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה דק.

עגבניות ממולאות בקוסקוס מלא ירקות שורש

המרכיבים

• 8 עגבניות קטנות/בינוניות
• 1 חבילה קוסקוס מלא או רגיל
• 1 כף שמן קנולה
• 1 בצל קלוף וחתוך לקוביות קטנות
• 1 גזר קלוף מגורר גס
• 2 גבעולי סלרי חתוכים דק
• ¼ כפית בהרט
• 2 כפות רסק עגבניות
• 3 כפות שמן זית
• מלח פלפל

צילום: דני לרנר
סטיילינג: פסי ברניצקי
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד