בלוג האוכל המומלץ michi

ספינג' מוגש עם רוטב קרמל

כ 40 יחידות

ספינג ברוטב קרמל

ספינג' ברוטב קרמל טופי נפלא ומהיר.
אני פשוט אוהבת ספינג' (קצת יותר מסופגניות רגילות) וכמה שיותר מתוק.
החשוב בממתק הנפלא הזה להכינו ממש סמוך ובמהלך ההגשה. זה בדיוק השלב שבו הוא הכי טעים.
מבחינתי ספינג' זו ממש פעילות לחנוכה.
האורחים שותים תה חם ומחכים שהספינג' יצא טרי מהשמן יחד עם חיזוק נפלא של רוטב קרמל מעודן.
ספינג' ברוטב טופי

אופן ההכנה

1. מנפים קמח למיקסר עם שמרים, מים, סוכר מתחילים לישה בעזרת וו לישה. לשים במהירות בינונית כדקה, עד שהבצק חלק ומוסיפים מלח. ממשיכים ללוש עוד כ 7 דקות. הבצק צריך להיות נוזלי מעט .
2. מכסים בניילון נצמד ומניחים לבצק לתפוח כשעה עד להכפלת נפח. מערבבים להוצאת האוויר.
3. לרוטב: בסיר קטן מחממים מחצית מהסוכר עד לקבל קרמל בהיר בשולים. מוסיפים שמנת רותחת ומביאים יחד לרתיחה תוך ערבוב עדין. מורידים לאש קטנה ומבשלים עד שמתקבל רוטב חום בהיר כשתי דקות. מורידים מהאש.
4. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק (170 מעלות). בידיים משומנות לוקחים מעט מהבצק פורסים לאורך מעט על כף היד ויוצרים חור גדול במרכז. מניחים בזהירות בשמן החם. ממשיכים למלא את הסיר בספינג' בזריזות (מדי פעם מורחים שוב את הידיים בשמן), תוך כדי השגחה על הספינג'ים בסיר. מטגנים את הספינג 2-3  דקות מכל צד.
5. מוציאים את הספינג' לנייר סופג . מיד טובלים בקערה עם סוכר או מפזרים אבקת סוכר מעל. מגישים עם רוטב טופי חמים.

המרכיבים

• 1 ק"ג קמח
• 800 מ"ל מים פושרים
• 45 גרם שמרים טריים או 15 גרם יבשים
• 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
• 1 כפית מלח (10 גרם) מלח

• 1/4 כוס סוכר או אבקת סוכר (50 גרם) – אם רוצים

• לרוטב
• 200 גר' סוכר
• 1 מיכל שמנת לבישול 250 מ"ל
• ליטר וחצי שמן לטיגון עמוק

צילום: דני לרנר
סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד