בלוג האוכל המומלץ michi

סנדויץ' פרנץ' טוסט במילוי בננה

6-7 יחידות

פרנץ טוסט בננה

הפתרון המושלם לשבת בבוקר יותר קל אפילו מלהכין פנקיק.
כך מנצלים את החלה/ לחם מיום אתמול ומצליחים ממנה להכין ארוחת מלכים מתוקה.
הפעם קצת אחרת ובסגנון של סנדויץ'.
סנדויץ' מופלא במילוי בננות שהן הפרי המושלם ליצירה הזו. מתרככות בקלות וממתיקות את המנה.
פרנץ טוסט בננה

אופן ההכנה

1. לצורה אלגנטית קורצים מהפרוסות עיגול בקוטר 6-7 ס"מ. אפשר לייצר את הסנדוויץ מפרוסה שלמה – טעים באותה מידה.
2. שמים את הביצים בקערה וטורפים. מוסיפים בהדרגה את השמנת/חלב וממשיכים לטרוף לבלילה אחידה. מניחים בצד.
3. מחממים מעט שמן במחבת גדולה על להבה בינונית. טובלים קצרות את פרוסות החלה בבלילה, מניחים מעל 4-5 פרוסות בננה. טובלים עוד פרוסת ומניחים מעל ומהדקים בעדינות. ומטגנים 4-3 דקות בצד אחת בהתחלה על אש גבוהה ואח"כ על אש בינונית (שלא יישרף). מוסיפים שמן במידת הצורך הופכים ומניחים מכסה או נייר אלומניום לשתי דקות. מורידים את המכסה ומטגנים עוד דקה שתיים או עד שמזהיב לגמרי. מורידים מהאש לנייר סופג. מגישים חם ומפזרים מעל סוכר וקינמון. אפשר להוסיף מעל מייפל או ריבה.

המרכיבים

• 12-14 פרוסות חלה דקות (אפשר ישנות ומעט יבשות)
• 1 מיכל (250 מ"ל = 1 כוס) שמנת לבישול או חלב או 2/3 חלב ו 1/3 שמנת מתוקה
• 4 ביצים
• 3 בננות חתוכות לפרוסות דקות
• 2-4 כפות שמן רגיל לטיגון
• לפיזור: 1/3 כוס סוכר וכפית קינמון
• להגשה: ריבה או מייפל (אם רוצים)

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד