
סלמון סגול
ל 5-6 סועדים
סלמון סגול בגריל
זו אחת המנות הכי מרשימות שהכנתי.
פילה סלמון על הגריל שעובר השריה במשרה של סלק,
וזה לא רק נותן לו צבע סגלגל מטריף,
זה גם משנה את הטעם – לחלומי.
אחרי ההשריה, הסלמון עולה לגריל עם פרוסות תפוז ונחשף לעישון עדין שמעניק לו עומק, ניחוח ומרקם מושלם.
מנה עם טעמים שקשה לשכוח.
דחוף לשמור, לנסות – ולהרשים בענק.
פרסום ממומן בשיתוף Weber israel
פילה סלמון על הגריל שעובר השריה במשרה של סלק,
וזה לא רק נותן לו צבע סגלגל מטריף,
זה גם משנה את הטעם – לחלומי.
אחרי ההשריה, הסלמון עולה לגריל עם פרוסות תפוז ונחשף לעישון עדין שמעניק לו עומק, ניחוח ומרקם מושלם.
מנה עם טעמים שקשה לשכוח.
דחוף לשמור, לנסות – ולהרשים בענק.
פרסום ממומן בשיתוף Weber israel
אופן ההכנה
- מגרדים את הסלקים על פומפייה גסה ומערבבים עם סוכר ומלח. מצפים את פילה הדג בסלק לכל אורכו מניחים על תבנית עם שוליים ומכסים בניילון נצמד לפחות שעתים ועד 8 שעות במקרר.
- מחממים את הגריל כ-10 דקות עד ל 220-230 מעלות.
- חותכים את התפוזים לפרוסות בעובי 1/2 ס״מ. מקלפים את הסלק והתבלינים מהדג. מרפדים את הגריל החם ב 12-16 פרוסות תפוזים צמודות שיוצרות מלבן קצת יותר גדול מהדג. מניחים את הדג על התפוזים, מתבלים במלח ופלפל ומברישים קלות בשמן זית. סוגרים את מכסה הגריל ואופים בגריל כ 24-30 דקות ( תלוי בגודל הדג). לקראת הסיום אפשר להניח פרוסות תפוזים שנותרו לצריבה ליד הדג לכמה דקות.
- לרוטב מערבבים בקערה קטנה מיונז ומיץ תפוזים.
- מורידים בזהירות את הדג מהגריל עם שני תרוודים. מגישים חם עם הרוטב וקליפות תפוזים . שימו לב: את הקליפות מתחת לדג עדיף לא לאכול.
טיפ ממיכל:
ולמי שאין גריל אפשר לאפות בתנור על 230 מעלות לכ – 24-30 דקות בטורבו.
המרכיבים
- 1-1.4 ק"ג סלמון עם העור וללא אידרות
- 2 יחידות סלק בגודל בינוני קלופות
- 1כף סוכר חום/ סוכר לבן
- 1 כפית מלח גס
- 3-4 תפוזים
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל גרוס
- לרוטב
- 4 כפות מיונז
- מיץ מחצי תפוז