בלוג האוכל המומלץ michi

סלמון עם רוטב תרד בתבנית אחת

4-5 סועדים

סלמון ורוטב עסיסי יחד בתבנית אחת

סלמון מושלם אפוי בתבנית אחת עם רוטב משגע של תרד.
בפחות מ10 דקות הכנה לדג אפוי רך ועסיסי.
רוטב תרד ששמנת שמתובל ומועשר ע"י קוביות פטה וניחוח שום נפלא.
שוב מתכון אליפות ממש ללא טרחה.
פשוט מרשים וטעים יחד!!
מנה מרכזית חגיגית במיוחד שמקשטת את שולחן .

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור לחום גבוה 220 מעלות. מכינים תבנית מעט גדולה יותר מנתח הדג. מניחים בבסיס שקית תרד. שופכים מעל מיכל שמנת ומפזרים פטה ושום. תבלים במעט מלח, פלפל וצילי. מניחים את נתח הדג ומתבלים מעל בצ'ילי, מלח ופלפל. יוצקים מעט שמן זית מעל לדג. אופים 20-25 דקות (תלוי בעובי הדג – במידה ועבה מומלץ 25 דקות) עד שהדג ממש מזהיב.
  2. לסרטון הדרכה קצר ונהדר באינסטגרם – סלמון אפוי בתבנית עם רוטב
  3. מגישים למרכז שולחן חם עם הרוטב.

ותעקבו אחרי גם באינסטגרם!!

 

המרכיבים

  • 700-900 גרם פילה סלמון מומלץ טרי
  • 250 מ"ל שמנת לבישול או שמנת להקצפה (1 מיכל)
  • 1 שקית ביבי תרד (כ 200 גרם)
  • 100 גרם גבינת פטה חתוכה לקוביות קטנות
  • 3-4 שיני שום קלופות וחתוכות לפרוסות
  • 1 כפית צ'ילי (אם רוצים)
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל
צילום: מיכל לוי אלחלל
סטיילינג: מיכל לוי אלחלל
גלילה לראש העמוד