בלוג האוכל המומלץ michi

סלט שורשים בניחוח תפוז

4 סועדים

סלט שורשים עם ויניגרט בזיליקום ותפוז

סלט צבעוני מאוד טרנדי בשנים האחרונות. אני מאמינה שבגרסה שלי הוא שונה ומסקרן (על אף הכותרת).
שימוש בירקות מפתיעים וויניגרט עדין – לא עוקצני מידי – מתאים בדיוק לשורשים טריים.
הוינגרט הוא מרכז הסלט וכאן הטעם מפתיע וטעים במיוחד.
זו לא טעות הבטטה הטרייה ושווה לנסות ממש טעים.
מי שזה ממש מוזר לו יכול להחליף את הבטטה בגזר.

אופן ההכנה

1. חותכים את הירקות (מומלץ במנדולינה) כולם למקלות דקים וארוכים.
2. במעבד מזון או בלנדר ידני מערבבים יחד את כל חומרי הוינגרט. מתבלים במלח ופלפל .
3. מגרדים את הקשקבל עם קולפן. לקערה גדולה מכניסים את כל הירקות ומערבבים יחד עם הוינגרט. מקשטים בגרידת קשקבל.

טיפ ממיכל:

אפשר להחליף את הקשקבל בגבינה כחולה ואז הסלט הופך לסט עם טעם מאוד חזק ומיוחד של הגבינה הכחולה.
מומלץ להכין מנה כפולה של הוינגרט המדהים. הוא נשמר במקרר כמה שבועות וישמש אתכם לסלטים אחרים.

המרכיבים

• 1 לפת/ קולורבי גבינוני קלוף
• 1 סלק בינוני קלוף
• 1 בטטה קלופה קטנה
• 1 קישוא
• 1 אגס
• 100 גר’ נבטי חמנייה או עלי ביבי (1 כוס)
• 50 גרם קשקבל או פרמזן

לוינגרט תפוזים בזיליקום
• 1 צרור עלי בזיליקום טריים
• 60 מ”ל תפוזים מיץ מתפוז אחד
• 1 כפית חומץ בלסמי
• 1 כף סילאן
• 50 מ”ל ליטר שמן זית (1/4 כוס)
• 50 מ”ל ליטר שמן קנולה (1/4 כוס)
• מלח ופלפל

צילום: דני לרנר
סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד