בלוג האוכל המומלץ michi

סלט עדשים ואנטי פסטי ירקות שורש

4 סועדים

סלט עדשים, סלק ורוקט

סלט עדשים מבושל וטעים בטרוף.
כבר כמה שנים אני מנסה לאכול יותר בריא ולכן מגוונת את הארוחות שלי בסלטים צבעוניים שהם ממש ארוחה מפנקת.
הסלט הזה הוא כוכב הארוחה ומשמש כתוספת נפלאה או ארוחה צמחונית מלאה.

אופן ההכנה

1. מבשלים את העדשים עם ליטר מים עד שמתרככים לגמרי – כ 20 דקות. מסננים ומתבשלים במלח ופלפל.
2. מחממים תנור לחום גבוה (220 מעלות). מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה. חותכים את הירקות לשמניות (את הסלק מומלץ לחתוך לקוביות), מניחים בתבנית ומברישים בשמן זית. מתבלים במלח ופלפל ואופים כ 25 דקות. מוציאים מהתנור ומשהים כ 15 דקות .
3. בקערה מערבבים עדשים, אנטי פסטי, לימון, חומץ בלסמי ואת שארית שמן הזית. מתקנים תיבול , מוסיפים רוקט ומגישים.

המרכיבים

• 1 כוס עדשים שחורות או ירוקות
• 1 בטטה קלופה
• 1 לפת קלופה
• 2 יחידות שומר
• 1 בצל סגול קלוף
• 1 סלק קלופה
• 1/4 כוס שמן זית
• 1 צרור רוקט
• מיץ מלימון אחד
• 1 כפית חומץ בלסמי מרוכז
• מלח ופלפל

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד