בלוג האוכל המומלץ michi

סלט עגבניות שרי כדורי מוצרלה וקרוטוני פיתה ברוטב בלסמי

4 סועדים

סלט קפרז'ה עם עגבניות שרי וקרוטונים

סלט ישראלי – איטלקי נפלא.
קפרז’ה איטלקי בסלט עם תוספת נפלאה של קרוטוני פיתה.
כדאי להשתמש בפיתה ישנה שנשארה מאתמול.

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור לחום בינוני – גבוה  (180 מעלות). חוצים את הפיתה פיתה. מעבירים לתבנית ומברישים בשמן זית וזורים סומק מעל. אופים כ 8 דקות או עד שמזהיב.מצננים וקוצצים לפרורי לחם גסים בעזרת סכין בקערה מערבבים חצי מעגבניות השרי עם שמן זית ורבע כפית מלח.
  2. מערבבים שמן זית עם רוטב בלסמי ומתבלים במלח ופלפל. בקערה גדולה מערבבים  עגבניות שרי טריות, בזיליקום, רוטב בלסמי, בזיליקום, פרורי לחם אפויים וכדורי המוצרלה ומגישים.
  3. נשמר כיומיים במקרר.

המרכיבים

  • 500 גר’ עגבניות שרי אדומות חצויות בכל הצבעים
  • 1/4 כוס שמן זית (60 מ”ל)
  • 1 פיתה אפשר ישנה
  • 1/4 כפית סומק
  • 3 כפות חומץ בלסמי
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 חבילה כדורי מוצרלה (250 גר’)
  • 1/4 כוס בזיליקום טרי קצוץ גס
  • 50 גר’ שקדים פרוסים קלויים
  • מלח ופלפל
צילום: דניאל לילה
סטיילינג: פסי ברניצקי
פורסם ב: לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד