בלוג האוכל המומלץ michi

סלט עגבניות צרובות וחצילים

4-5 סועדים

סלט עגבניות צרובות ומגוונות

פיצוץ טעמים בסלט אחד סלט שיפתיע את האורחים שלכם.
סלט שמשלב ירקות אפויים (עם שיני שום שלמות!) וירקות טריים עם רוטב ארומטי.
ריכוז טעמים מושלם בסלט אחד.


סלט עגבניות צרובות וחצילים

אופן ההכנה

1. מחממים תנור לחום גבוה (190 מעלות).מרפדים תבנית בנייר אפייה. מערבבים את החצילים עם 1/2 מכמות העגבניות, טימין, שיני שום ושמן הזית מתבלים במלח ופלפל ואופים בתנור כ 20 דקות או עד שהקוביות מזהיבות והעגבניות מתכווצות. מוציאים את שיני השום קולפים וחוצים ומחזירים לירקות. מעבירים לכלי אחסון ומצננים במקרר עד לשימוש, שומרים בצד את שמן הזית מהתבנית (בעצם כל המיצים מהתבנית.
2. בבלדר או במעבד מזון טוחנים יחד בזיליקום, חומץ,שמן זית מהתבנית וחומץ בלסמי. מתבלים במלח ופלפל.
3. בקערה בינונית מערבבים יחד חצילים, עגבניות אפויות וטריות, רוקט והרוטב ומגישים.

המרכיבים

• 1 חצילים בנוני חתוך לקוביות בגודל 2*2 ס"מ
• 600 גרם עגבניות שרי צבעונית חצויות
• 8 שיני שום קטנות שלמות
• 1/2 כוס שמן זית
• 1 ענף טימין חתוך גס
• 1 כוס עלי רוקט חתוכים גס
• 1/2 כוס עלי בזיליקום
• 2 כפות חומץ בן יין לבן
• 1 כף רכז רימונים
• 1 כף חומץ בלסמי מצומם או רגיל
• מלח ופלפל

צילום: דני לרנר
סטיילינג: פסי ברניצקי
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד