בלוג האוכל המומלץ michi

סלט ירקות ירוקים אסייתי עם טופו

ל5 סועדים

סלט אנטי פסטי אסייתי עם טופו

אני אוהבת מאוד את הטעמים האסייתים המודגשים והקלילות של המנות המוקפצות.
ירקות בסלט עוברים צריבה קלה בטעמים אסייתים, יחד הופכים לסלט טעים ומרשים.
הכמויות במתכון מתאימות להכנה של 1 ק”ג ירקות ירוקים – החלוקה הפנימית ביניהם, גמישה לפי הטעם שלכם.

אנטי פסטי אסייתי עם טופו

אופן ההכנה

1.לירקות :מסירים כ-3 ס”מ מבסיס האספרגוס . מכינים סיר גדול עם 2 ליטר מים ומביאים לרתיחה. מכינים קערה גדולה עם מי קרח. מכניסים את כל הירקות למים הרותחים ומבשלים כדקה וחצי. מעבירים אותם לקערת מי הקרח לפחות 5 דקות או עד לשימוש ואז מסננים.
2. חותכים את הטופו למקלות ומעבירים לקערה. מוסיפים את רוטב הסויה, ג’ינג’ר, הצ’ילי והסאקה מערבבים מעט ומשרים לפחות 5 דקות.
3. מחמים מחבת גדול עם מעט שמן שומשום. מכניסים את כל הירקות וצורבים אותם תוך ערבוב 4-3 דקות על להבה גדולה, עד שהם משחימים מעט. מוסיפים מלח, שומשום שחור ומעבירים לצלח ההגשה.
4. מוסיפים למחבת עוד משמן השומשום וצורבים את הטופו כ-2 דקות. מוסיפים לצלחת ההגשה.
5. ממתינים עד שהמנה מגיעה לטמפרטורת החדר (או מצננים במקרר), ומגישים, מומלץ לצד שאריות המשרה.

המרכיבים

• 400 גרם שעועית ירוקה – קפואה מעט מופשרת או תאילנדית
• 200 גרם פרחי ברוקולי
• 400 גרם אספרגוס
• 250 גרם טופו
• 2 כפות רוטב סויה (או כף מיסו)
• 2 כפות רוטב צ’ילי מתוק
• 1 כף סאקה (אם רוצים)
• 1 כפית ג’ינגר טרי מגורר בפומפיה
• 4 כפות שמן שומשום
• 2 כפות שומשום שחור או רגיל, או תערובת של שניהם
• מלח

צילום: דניאל לילה
סטיילינג: פסי ברניצקי
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד