בלוג האוכל המומלץ michi

סלט גזר צבעוני פיקנטי

5 סועדים

סלט גזר צבעוני וחגיגי

סלט גזר חגיגי, מפנק וצבעוני לשולחן החג.
מעט פיקנטי , רק אם ממש מתאים.
רוצו להכין!!

סלט גזר וסלרי מעט פיקנטי

אופן ההכנה

  1. מביאים לרתיחה מים בסיר בינוני וממליחים אותם (ככפית מלח לליטר וחצי מים). מבשלים את הסלרי 3-2 דקות, רק עד שהמקלות מתרככים מעט. מסננים.
  2. הרוטב: שמים בקערת מעבד המזון את כל מרכיביו וטוחנים למרקם אחיד. טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם. מאחסנים במקרר עד לשימוש.  אפשר להכין יומים שלושה מראש.
  3. בקערה גדולה מערבבים יחד גזר, סלרי , צנונית, פלפל אדום  חריף ופטרוזיליה (משהים יחד במקרר). ממש בארוחה מוסיפים את השקדים יחד עם הרוטב ומערבבים.

 

 

המרכיבים

  • 5 גבעולי סלרי, פרוסים דק
  • 4 גזרים, קלופים וחתוכים לרצועות דקות ארוכות
  • 6 צנוניות קטנות, פרוסות דק
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
  • 1 פלפל אדום חריף, חתוך לקוביות קטנות (אם רוצים)
  • 4 כפות שקדים קלופים ופרוסים, קלויים
  • לרוטב
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 1/3 כוס מיץ לימון טרי
  • 1 כפית חומץ בלסמי
  • 1 שן שום, קלופה
  • 1/4 כפית פפריקה חריפה או מתוקה
  • מלח, פלפל שחור גרוס
צילום: דני לרנר
סטיילינג: פסי ברניצקי
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד