בלוג האוכל המומלץ michi

סופגניית שבלול

12

סופגנייה קלאסית בצורת שבלול

סופגניות שבלול במילוי ריבה קלאסי
לא רק שהן הכי יפות וטעימות, הן גם קלות להכנה!
מושלם למי שלא אוהבת לכדרר או להתעסק יותר מדי בבצק.
סופגנייה יותר מיפה ובטעמים הקלאסיים שכולנו אוהבים.

אופן ההכנה

  1. מניחים את מרכיבי הבצק בקערת מיקסר עם וו לישה. מקפידים שהמלח והשמן לא יגעו בשמרים. לשים 3 דקות במהירות נמוכה. בודקים את הבצק ובמידה והוא יבש מידי מוסיפים קצת מים ואם הוא רך מידי מוסיפים מעט קמח. ממשיכים ללוש כ 8 דקות עד שהבצק אחיד ואלסטי. מכסים ומתפיחים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  2. על משטח מקומח מרדדים את הבצק למלבן בעובי כ 0.7 ס״מ. חותכים ל 12 רצועות ברוחב 2 ס״מ. מגלגלים לשבלול ומהדקים היטב את הקצה. מניחים על תבנית מרופדת בריבועי נייר אפייה ומכסים במגבת. מכסים עד שהשבלולים כמעט מכפילים את נפחם 3. מחממים שמן בסיר ל160 מעלות. חשוב שהשמן לא יהיה חם מידי.
  3. מטגנים כ4-5 דקות מכל צד או עד שמזהיב. מגלגלים בסוכר וקינמון. יוצרים בעזרת מקל במרכז הסופגנייה גומחה. בעזרת שקית זילוף מזלפים במרכז ריבה ( כף וחצי בערך).

טיפ ממיכל:

אפשר למלא בכל מילוי שאוהבים (ריבת חלב, קרם וניל, שוקולד) ואפילו להשאיר ללא מילוי.

המרכיבים

לבצק

  • 500 גרם קמח (מומלץ קמח עשיר בגלוטן)
  • 1 כפית שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים
  • 1 כוס מים/ חלב
  • 2 ביצים
  • 80 גרם סוכר ( 1/3 כוס)
  • קורט מלח
  • 60 מ״ל שמן ( 1/4 כוס)

לציפוי ומילוי

  • 1/2 כוס סוכר שמערבבים עם כף קינמון ( אפשר גם בלי קינמון)
  • 1 כוס ריבת תות חלקה
גלילה לראש העמוד