בלוג האוכל המומלץ michi

סופגניות גבינה מהירות

כ 25 יחידות

סופגניות מיני מהירות

חנוכה בקלי קלות !!
אולי אפילו נס חנוכה.
זוכרים את סופגניות האשל הנפלאות ?
על אותו העיקרון רק פחות נוזלים ובטעם מטורף שממש לא מצריך מילוי (תמיד אפשר לטבול בריבה משובחת, בדבש או מייפל).
פתרון נפלא בחנוכה ללא מילוי, הכנה נוחה ומהירה וטעם של עוד.

אופן ההכנה

  1. בקערת מיקסר מקציפים יחד ביצים, סוכר וניל כדקה או עד שמבהירים מעט. מוסיפים את הריקוטה וממשיכים לערבב עד שהריקוטה נבלעת בבלילה. מוסיפים קמח ואבקת אפייה וממשיכים לערבב על מהירות נמוכה.
  2. מחממים את השמן לחום של 175 מעלות. בעזרת כוס מים פושרים וכף גלידה (אפשר להשתמש גם בשתי כפות) יוצרים עיגולים ומעבירים לשמן כ 5 בכל פעם (הם לא צריכים להיות מושלמים – הם מתנפחים בטיגון). מטגנים לפחות 4 דקות ומומלץ להקפיד על אש לא בינונית שלא יישרף.
  3. מוציאים מהסיר אל מגבת סופגת. מעבירים עם סוכר קינמון ומגלגלים. מומלץ להגיש טרי וקצת חמים.
  4. את הבלילה אפשר להכין עד 5 שעות מראש.

 

טיפ ממיכל:

עובד גם עם גבינה לבנה רגילה 9% קצת פחות נוח לעיצוב וטעים בטירוף.

המרכיבים

  • 1 ליטר שמן קנולה לטיגון
  • 3 ביצים
  • ¼ כוס סוכר
  • ½ כפית תמצית וניל
  • 250 גר' גבינת ריקוטה (1 מיכל) – מומלץ ריקוטה פרסקה או טוב טעם או גבינת כנען
  • 1 כוס קמח ו3 כפות (170 גר' קמח)
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 100 גר' סוכר לקישוט
  • 1/2 כפית קינמון (אם רוצים)
צילום: דניאל לילה
סטיילינג: נועה קנריק
פורסם ב: שבועון לאישה
גלילה לראש העמוד