בלוג האוכל המומלץ michi

סופגניות במילוי מרציפן

כ 30 יחידות

סופגניות מושלמות

למי שלא אוהב מילוי נשפך זו הסופגנייה המושלמת עבורו לאוהבי מרציפן.
בצק מושלם בטכניקה של בריוש וללא התעסקות עם ריבה נוזלית.
הסופגנייה האהובה עלי.

אופן ההכנה

  1. מכניסים את כל חומרים הבצק מלבד החמאה אל תוך קערת מיקסר משתדלים להכניס את המלח לא יחד עם השמרים ולא בקרבתם. מפעילים את המיקסר על לישה במהירות נמוכה ל 5 דקות מעבר ליצירת בצק אחיד. במידה והבצק יבש מידי מוסיפים מעט חלב.
  2. חותכים את החמאה לקוביות קטנות ומוסיפים לאט תוך כדי לישה בכל פעם כ שתי קוביות, מחכים שהן מתערבבות בבצק . בתום התהליך ממשיכים ללוש כשתי דקות. מעבירים לקערה ומכסים בניילון נצמד. מניחים לבצק לתפוח כ 20 דקות או עד שמכפיל את נפחו.
  3. למילוי: יוצרים עיגולים בקוטר ½ ס”מ מהמרציפן.
  4. מחממים את השמן לחום בינוני – גבוה (175 מעלות) . מוציאים את הבצק מהקערה אל משטח מקומח ומוציאים ממנו את האויר ע”י תפיחות קלות. יוצרים ממנו עיגולים שטוחים בקוטר 4 ס”מ וממלאים במרכז עיגול מרציפן מהמילוי ויוצרים כדור בגודל של כדור פינג פונג ומגלגלים מעט כמו לחמנייה קטנה ועגולה. מניחים על משטח מקומח ומכסים את הכדורים במגבת. מתפיחים כ 20-40 דקות או עד שהכדורים מכפילים את נפחם. מעבירים אל השמן כ 3-4 סופגניות בכל פעם. מניחים בשמן ומכסים ל 2-3 דקות או עד שצד אחד מזהיב. הופכים צד וממשיכים לטגן עם סיר פתוח כ 3 דקות לפחות. מוציאים אל צלחת מצננים מעט ומפזרים אבקת סוכר.
  5. מגישים באותו היום או מקפיאים מיד.

טיפ ממיכל:

• חשוב להתפיח מספיק – הכפלה מלאה של הכדור לקבלת הקו הלבן לרוחב הסופגנייה.
• חשוב להקפיד על כיסוי הסיר בהתחלה כדי ליצור קו לבן באמצע הסופגנייה.
• במידה וסופגנייה מזהיבה מהר מידי מיד להנמיך את גובה האש או סיר הטיגון.

המרכיבים

לבצק

  • 1 ק”ג קמח מנופה
  • 45 גר’ שמרים
  • 6 ביצים
  • 1 כוס חלב
  • 1/4 כפית מלח
  • 2/3 כוס סוכר
  • 50 גר’ חמאה בטמפרטורת החדר

למילוי

  • 200 מרציפן

 

  • 100 גר’ אבקת סוכר
צילום: דני לרנר
סטיילינג: מיכל לוי אלחלל
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד