בלוג האוכל המומלץ michi

סופגניות במילוי מוס שוקולד לבן מהיר

16-20 סופגניות קטנות עד בינוניות

סופגניות מעוצבות עם שוקולד לבן

מרתון חנוכה ממשיך עם סופגנייה מעוצבת בקלי קלות!
אין צורך במילוי מסובך, חוצים את הסופגנייה לרוחב וממלאים בקלות קרם נפלא וציפוי אלגנטי ומתחרים בסופגניות המעוצבות ללא מאמץ.
לאוהבי השוקולד הלבן!!
סופגנייה במילוי שוקולד לבן

אופן ההכנה

  1. בקערת מערבל שמים יחד שמרים, סוכר, ביצים, גרידת לימון,  חלב והקמח. לשים במהירות נמוכה כ 5 דקות או עד שנוצר בצק אחיד . מוסיפים את החמאה, קורט מלח וממשיכים בלישה עוד 5 דקות. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומשהים כשעה לתפיחה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  2. מניחים את הבצק על משטח מקומח וצרים ממנו עיגולים בקוטר 3 ס"מ (תולשים פיסה אחר פיסה ומגלגלים אותם על המשטח). מסדרים את הכדורים על תבנית מקומחת במרווחים ומהדקים אותם מעט כדי ליצור דיסקית מעט רחבה יותר. מכסים במגבת ומשהים כ 40 דקות או עד שהכפילו את נפחם (לפעמים זה לוקח קצת יותר זמן – הכפלת הנפח חשובה לסופגנייה לא דחוסה).
  3. מחממים את השמן בסיר בינוני לטמפרטורה של 170 מעלות, מחליקים לתוכו 4-5 סופגניות, מכסים את הסיר ומטגנים 2-3 דקות או עד שהן מזהיבות בצד התחתון. הופכים וממשיכים לטגן בסיר גלוי כ 3-4 דקות נוספות (בשלב זה אפשר להנמיך את האש). מוציאים אל ניר סופג.
  4. למוס הלבן: על אמבט כפול (סיר בגודל בינוני מלא בשתי כוסות מים ועליו מונחת קערה חסינת חום כך שלא תיגע במים שבתחתית)  ממיסים שוקולד לבן ו1/2 כוס שמנת מתוקה עד שנמס לגמרי ללא גושים. בקערת מיקסר עם וו הקצפה  במהירות גבוה מקציפים את יתרת השמנת  ופודינג וניל עד שהופכת לקצפת יציבה. מקפלים את בלילת השוקולד הלבן אל הקצפת ומערבבים בעדינות עד שנוצר מוס אחיד.
  5. להרכבה: חותכים את הסופגנייה לרוחב וממלאים את הבסיס במוס בעזרת כף או שקית זילוף כ 3-4 כפות מהמוס. מניחים את המכסה .מניחים  את כל הסופגניות על מגש. מערבבים יחד את אבקת הסוכר עם המים. מברישים את הסופגניות בציפוי ומקשטים הסוכריות (אפשר גם לקשט בפרורי שוקולד לבן – כ 100 גר' שוקולד לבן קצוץ).

טיפ ממיכל:

סופגניית קרם שניט שוקולד לבן ופירות
גיוון לסופגנייה מרהיבה נוספת:
1/2 ק"ג פירות עונה צבעונים חתוכים לפרוסות +100 גרם אבקת סוכר (ללא המים).
בהרכבה לאחר זילוף המוס על התחתית מסדרים מעל פירות בצורה סימטרית ומניחים מעל את החלק העליון של הסופגנייה מפזרים מעל אבקת סוכר

המרכיבים

            לבצק

  • 20 גר' שמרים יבשים
  • 1/2 כוס סוכר (100 גר')
  • 2 ביצים
  • 1 כוס חלב פושר (240 מ"ל)
  • גרידה מלימון אחד
  • 700 גר' קמח
  • קורט מלח
  • 50 גר' חמאה מומסת

 

למוס שוקולד לבן

 

  • 150 גר' שוקולד לבן חתוך לחתיכות קטנות
  • 5 מכלי שמנת מתוקה (375 מ"ל)
  • 2 כפות פודינג וניל

 

  • 100 גר' אבקת סוכר
  • 1/4 כוס מים (מומלץ מסוננים)
  • 100 גרם סוכריות לבנות או סוכר גבישי

 

צילום: דניאל לילה
סטיילינג: פסי ברניצקי
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד