בלוג האוכל המומלץ michi

ניוקי ממולא בגבינה עם רוטב עגבניות אפויות ואורגנו

6 סועדים

ניוקי במילוי גבינה ברוטב רוזה

למשקיענים – ניוקי ממולא בניחוח גבינת עיזים.
אין מנה מושקעת יותר מניוקי עבודת טרי ובעוד מאמץ קטן ממלאים אותו בגבינה עם רוטב עגבניות צרובות בתנור וטחונות.

אופן ההכנה

  1. לניוקי:  מחממים את התנור לחום גבוה (190 מעלות) . מבשלים את תפוחי האדמה בסיר גדול כ 20 דקות או עד שמתרככים. מסננים היטב  . מניחים על תבנית ואופים כ 15 שעה כדי “ליבש” מעט את תפוחי האדמה.  בעזרת כף לפירה או טוחן ירקות טוחנים את תפוח האדמה לפירה חלק. מערבבים את הפירה עם הביצה, קמח תפוחי האדמה, אגוז מוסקט וקמח . במידה והעיסה מעט דביקה מוסיפים עוד קמח תפוחי אדמה. מתבלים במלח ופלפל.
  2. לרוטב: מחממים תנור ל חום בינוני (150 מעלות). בתבנית בינונית מערבבים משולשי עגבניות, שמן זית ועלי אורגנו (מניחים בצד כמה עלים לקישוט). מתבלים ב2/3 כפית מלח ומעט פלפל. אופים ½ שעה.
  3. מרתיחים סיר גדול עם מים וכפית מלח. יוצרים מהניוקי עיגול שטוח בקוטר 2 ס”מ מניחים בתוכו ½ כפית גבינת עיזים וסוגרים לגליל אליפטי קטן ארוך בקוטר 1 ס”מ  (אפשר לחרוץ עם המזלג קישוט על גבי הניוקי – רק למשקיענים). מבשלים את הניוקי כ 4 דקות או עד שהניוקי צפים. מסננים את הניוקי ומשאירים בטמפרטורת החדר.
  4. לסיר בינוני מעבירים את העגבניות שנאפו וכל הנוזלים מוסיפים מעט שמנת ומביאים לרתיחה. טוחנים את הרוטב בעזרת קוצץ ידני או מעברים לבלנדר. מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים לרוטב החם את בניוקי ומגישים עם פרמזן מגורר מעל.

טיפ ממיכל:

למי שאין קמח תפוחי אדמה – אפשר להחליפו בקמח רגיל.

המרכיבים

לניוקי

  • 6 תפוחי אדמה קלופים (גודל בינונו עד גדול) וחתוכים לקוביות
  • 1 חלמון
  • 3-6 כפות קמח תפוחי אדמה
  • 3 כפות קמח
  • ¼ כפית אגוז מוסקט טחון
  • 1 גבינת עיזים (200 גר’)

לרוטב

  • 8 עגבניות חתוכות לשישיות (משולשים)
  • 2 ענפי אורגנו טריים או טימין טרי
  • 1/3 כוס שמן זית (70 מ”ל)
  • מלח ופלפל
  • 100 גר’ – פרמזן מגורר לקישוט ופיזור עם המנה
צילום: דני לרנר
סטיילינג: מיכל לוי אלחלל
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד