בלוג האוכל המומלץ michi

משקה שזיפים קיצי

10-14 כוסות

משקה שזיפים מתובל

הצבע המופלא שנוצר שמבשלים או אופים שזיפים השראה למתכון.
השזיף אפילו יפה יותר כשהוא אפוי/מבושל.
תוספת הטעמים יחד עם הצבע יוצרת משקה מופלא ומרענן לקיץ.
כמה דקות עבודה והמשקה יוגש עם הרבה קרח ויקצור מחמאות!!
משקה שזיפים

אופן ההכנה

1. חותכים את השזיפים לפרוסות בינוניות מסביב לגרעין. מעבירים לסיר בינוני ומוסיפים את המרכיבים. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית 5-8 דקות או עד שהשזיפים מעט מתפרקים. טועמים והמשקה ובמידת הצורך מוסיפים מעט סוכר.
2. מורידים מהאש ומצננים כחצי שעה. מכאן אפשר להעביר למקרר או אם ממהרים להגיש עם הרבה קרח. בכל מקרה מגישים עם קרח גם אחרי צינון.

טיפ ממיכל:

1. אפשר להוסיף נענע או לימונית לקישוט
2. אפשר להחליף את הג'ינגר בפרוסות מחצי לימון.
3. אפשר להחליף חצי מהסוכר בשלוש שקיות ממתיק.
4. במידה והמשקה מעט מתוק מידי, תמיד אפשר להוסיף עוד קרח.
5. אפשר כמובן להוסיף אלכוהול שאוהבים ולערבב לקוקטיל.

משקה שזיפים

המרכיבים

• 1 ק"ג שזיפים בשלם (כ 11-15 יחידות)
• 1.2 ליטר מים
• 3/4 כוס סוכר רגיל או סוכר חום דמררה
• 2 מקלות קינמון
• 1 פרוסת ג'ינגר או 2 יחידות ג'ינגר מסוכר חצויות (אם רוצים)

צילום: מיכל לוי אלחלל
סטיילינג: מיכל לוי אלחלל
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד