בלוג האוכל המומלץ michi

משולשי פילו במילוי חצילים וגבינות

כ 40 יחידות

משולשי פילו לשבועות

מתחילה עם המתכון הנפלא הזה במרתון מתכוני שבועות אצלי בבלוג.
בדיוק לפני שנה בסוף הסגר הראשון חשבתי לראשונה ברצינות ועם תוכנית מובנית על הבלוג.
תוך כ 3 שבועות הצלחתי להעלות את האתר.
ממש יומיים לפני שבועות כך שרוב 40 המתכונים בבלוג הראשונים היו מתכוני שבועות!
בעבורי זה היה החג המושלם להתחיל עם הבלוג.
עד ממש לאותו יום הייתי בעלים של קייטרינג חלבי גדול ומוצלח בשם דואט.
משולשי הפילו האלו היו להיט אצלי בקוקטיילים חגיגיים חלביים.
המשולש המגולגל יוצר כיס הרמטי שמשלב יחד ניחוחות של ירק, גבינה והפטרוזיליה בשלמות.
פשוט יהלומים מלוחים מופלאים!
משולשי פילו במילוי חצילם וגבינות

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור לחום גבוה (190 מעלות). מרפדים תבנית אפייה בנייר או לחילופין . חותכים את החצילים לקוביות בגודל 0.5*0.5 ס"מ מפזרים כפית מלח ומניחים כ 5 דקות. מעבירים לתבנית תנור מרובעת ומברישים מעל בשמן זית. אופים כ 15 דקות או עד שהחצילים מזהיבים לגמרי. מוציאים מהתנור ומצננים מעט.
2. חותכים או מפוררים את הגבינה המלוחה. מערבבים יחד חצילים גבינות ולבסוף את עלי פטרוזיליה.
3. מרפדים שתי תבניות אפייה בנייר אפייה.. מניחים את הבצק על משטח פתוח ומכסים במגבת שלא יתייבש. מפרידים על פילו מורחים מעט שמן זית ומניחים עלה נוסף (סה"כ 2 עלם). חותכים לפסים ברוחב 3 ס"מ מניחים בתחילת הפס כפית גדושה מהמילוי יוצרים משולש וממשיכים לקפל עד שנוצר משולש עבה. מעבירים לתבנית האפייה מרופדת בנייר אפייה. ממשיכים עד שהמילוי או הבצק נגמרים. מברישים מעל בשמן זית שנותר אופים כ 15 דקות או עד שמזהיב ומגישים חם.

משולשי פילו במילוי חצילם וגבינות

המרכיבים

• 1 חבילה בצק פילו (1/2 ק"ג)
• 3 חצילים
• 250 גר' גבינת מלוחה (אפשר כמובן גם דלת שומן)
• 50 גרם פרמזן או קשקבל מגורר
• 3 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה דק
• 1/2 כוס שמן זית

צילום: דני לרנר
סטיילינג: פסי ברניצקי
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד