בלוג האוכל המומלץ michi

מרק פטריות משגע

ל4-5 סועדים

מרק פטריות נפלא

פטריות הן חומר גלם מושלם להכנת מרק חורפי מפנק במיוחד.
טעמם מופלא וחזק והן מתבשלות מהר.
אתם בוחרים את מגוון סוגי הפטריות לפי טעמכם.
מרק עם טעמים עמוקים של ירקות שורש, פטריות מיובשות ומגוון פטריות טריות.
מרק עשיר שהבסיס שלו קטיפתי ואליו מוסיפים פטריות צרובות במחבת.
שימו לב המתכון כולל מתכון לקרוטוני פרנץ טוסט מיוחדים שמתאימים בדיוק למרק פטריות.
כמובן שיש גם סרטון הדרכה ביוטיוב למטה העמוד!!
הרשמו כמנויים לערוץ היוטיוב שלי לעוד סרטוני הדרכה.

אופן ההכנה

בסיר בינוני מחממים 1 כף שמן וצולים את קוביות הבצל , גזר וסלרי כשתי דקות עד שמזהיבים. מוסיפים את תפוחי אדמה והטימין וממשיכים לטגן כדקה נוספת על אש גבוה. חותכים לפרוסות את הפטריות היבשות המושרות (שומרים את הנוזלים).מוסיפים לסיר חצי מהפטריות הטריות, אגוז מוסקט ומושרות וממשיכים לטגן כדקה. מוסיפים מים, מי ההשריה של הפטריות ושמנת כך שיכסו את הפטריות ו2 ס"מ מעל. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש בינונית – נמוכה כ30 דקות עד שכל הירקות מתרככים (במידת הצורך מוסיפים עוד כוס מים).
2. במחבת בינונית מחממים כף שמן זית ומטגנים את הפטריות שנותרו כ 3-4 דקות על אש גבוה עד שמזהיבים
3. מוציאים את ענפי הטימין מהסיר. בעזרת קוצץ ידני או מעבד מזון קוצצים את המרק כך שיהפוך לקרם חלק. מוסיפים פטריות צרובות ומבשלים יחד כ 5 דקות על אש בינונית. מתבלים במלח ופלפל ומגישים חם עם קרוטונים מפנקים במיוחד.

טיפ ממיכל:

קרוטני פרנץ טוסט מהירים

הכי מפנק בעולם!!
פרנץ טוסט מלוח מתובל ומתואם לטעמי המרק.

מרכיבים
2-3 לחמניות או 4-5 פרוסות לחם – אפשר מאתמול
200 מ"ל חלב או חלב צמחי מהסוג שאוהבים
2 ביצים
1/8 כפית אגוז מוסקט
1/2 כפית פפריקה
מלח

ההכנה:
1. חותכים את הלחמניות לקוביות בגודל הרצוי. מחממים תנור ל 190 מעלות. בקערה בינונית מערבבים בעזרת מטרפה חלב וביצים ומתבלים במלח, פפריקה ואגוז מוסקט.
2. מוסיפים לקערה את קוביות הלחם ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 15-20 דקות עד שהקוביות זהובות וקריספיות למגע.

מרק פטריות

המרכיבים

• 1 בצל סגול חתוך לקוביות קטנות
• 1 גזר חתוך לקוביות
• 1 שורש סלרי חתוך לקוביות קטנות
• 1 תפוח אדמה קלוף וחתוך לקוביות קטנות
• 2 ענפי טימין טרי אם רוצים
• 2 כפות שמן זית
• 750 גרם פטריות רצוי מ2-3 סוגים חתוכים לפרוסות (שמפניון, שיטקי, פרטבלו או יער)
• 50 גר' פטריות מיובשות מושרות בכוס מים רותחים
• 1 ליטר מים (אפשר חלק בחצי כוס יין לבן)
• 1 מיכל שמנת לבישול או חלב צמחי (אני השתמשתי בחלב שקדים) – 250 מ"ל
• 1/2 כפית אגוז מוסקט
• מלח ופלפל

צילום: מיכל לוי אלחלל
סטיילינג: מיכל לוי אלחלל
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד