בלוג האוכל המומלץ michi

מרק כתומים ורימונים

ל 6 סועדים

מרק כתומים ורימונים לחג

מרק כתומים ורימונים מרענן וצמחוני לערב חג.
רוצים להפתיע ולהוסיף עוד מנה צבעונית לשולחן החג?
מנה חגיגית במיוחד שכל כך מתאימה לחג.
ההכנות למתכון ללא זמן בישול 15 דקות בלבד!

מרק ירקות כתומים ורימונים

אופן ההכנה

1. מחממים את שמן הזית בסיר בינוני. מוסיפים את הבצל והצ'ילי ומטגנים כ-2 דקות על להבה גבוה, להזהבה קלה. מוסיפים את סוכר החום ומקל הקינמון ומטגנים כדקה נוספת. מוסיפים את הדלעת והבטטה ומטגנים עוד כדקה, על להבה גבוהה. מוסיפים את מיץ הרימונים וחלב הקוקוס ויוצקים מים כך שהנוזלים יכסו מעט מעבר לגובה המרכיבים. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית- קטנה לא מכוסה כחצי שעה, עד שהירקות מתרככים.
2. מתבלים באגוז מוסקט מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מסירים מהכיריים.
3. מוציאים מהמרק את מקל הקינמון. טוחנים את המרק (בעזרת בלנדר מוט או מעבד מזון) למרקם קרמי אחיד.
4. מגישים חם ומעטרים ברימונים ומגישים חם

טיפ ממיכל:

לאוהבי מרק בטטות אפשר להחליף את הדלעת בבטטה גדולה ותפוח אדמה גדול קלופים וחתוכים לקוביות.

מרק ירקות כתומים ורימונים

המרכיבים

• 2 כפות שמן זית או שמן קנולה
• 1 בצל סגול קלוף וחתוך לקוביות קטנות
• 1/2 כפית פתיתי צ'ילי יבש (אם רוצים)
• 2 כפות סוכר חום
• 1 מקל קינמון
• 1/2 ק"ג דלעת או דלורית קלופה וחתוכה לקוביות
• 2 יחידות בינוניות (1/2 קילו) בטטה, קלופה וחתוכה לקוביות
• 1/3 כוס מיץ רימונים או 3 כפות רכז רימונים
• 200 מ"ל חלב קוקוס או 200 מ"ל שמנת לבישול
• 1/8 כפית אגוז מוסקט מגורר
• להגשה: גרגירים מ-1/2 רימון
• מלח, פלפל שחור

צילום: דני לרנר
סטיילינג: נועה קנריק
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד