בלוג האוכל המומלץ michi

מרק כרובית מוגש עם תחרות פרמזן

5 סועדים

מרק כרובית קטיפתי

מרק חלבי קטיפתי מהיר הכנה, מוגש ממש כמו במסעדה.
קצת על תחרות הפרמזן – קלי קלות, פשוט אפייה מהירה של פרמזן מגורר ומסודר בצפיפות על נייר אפייה, נותן טעם וטויסט מעניין למרק.
זה ממש דומה בטכניקת ההכנה לחטיף תפוחי אדמה וגבינה שפרסמתי סמוך לחג החנוכה.
תחרת הפרמזן בהחלט מתאימה להגשה עם סלטים, מרקים וכחטיף מושלם לאירוח.

מרק כרובית עם תחרות פרמזן

אופן ההכנה

1. בסיר בינוני מחממים את השמן וצולים את פרוסות הכרישה עד להזהב . מוסיפים , גזר, סלרי ופרחי כרובית ומטגנים כשתי דקות נוספת. מוסיפים מים ושמנת כך שיכסו את הכל ומעט מעל. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש בינונית כ30-25 עד שכל הירקות מתרככים.
2. לתחרה: מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). על נייר אפייה או משטח סליקון מפזרים גבינה כך שתיצור עיגול בקוטר 5-6 ס"מ. מחממים כ 3 דקות עד שמזהיב והופף לעוגית תחרה (עם חורים). מוציאים מהתנור ובעדינות מקלפים מהמשטח. אפשר ליצור צורות ולעגל מעט. ממשיכים עד שגבינה נגמרת.
3. ממשיכים עם המרק: מתבלים באגוז מוסקט ומביאים לרתיחה. מורידים מהאש ובעזרת קוצץ ידני או מעבד מזון קוצצים את המרק כך שיהפוך לקרם חלק. מתבלים במלח ופלפל. מגישים חם ומקשטים בחתרה אחת או שתים בכל מרק.

טיפ ממיכל:

המרק כמובן מושלם גם ללא התחרות. אפשר להגיש אותו עם פרמזן או קשקבל מגוררים בצד.

המרכיבים

למרק
• 2 יחידות כרישה חתוכות לפרוסות
• 1 יחידה כרובית גדולה מחולקת לפרחים
• 1 ענף סלרי חתוך לפרוסות דקות
• 1 גזר חתוך לקוביות קטנות
• 2 כפות שמן זית
• 1 מיכל שמנת לבישול
• 1/8 כפית אגוז מוסקט
• מלח ופלפל

לתחרת פרמזן (ל12-14 יחידות)
• 120 גרם פרמזן מגורר או קשקבל

צילום: דני לרנר
סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד