בלוג האוכל המומלץ michi

מרק ירקות, פרמזן ושעועית לבנה

מרק ירקות נפלא עם שעועית לבנה אפוייה

אצלי בבית יש תמיד את הויכוח: מרק טחון או עם מרק חתיכות.
אני אוהבת טחון ומסונן אבל הרוב אצלי בבית אוהבים עם חתיכות.
יצרנו מתכון פשרה של מרק חצי טחון וחצי עם חתיכות.
מרק שנראה על פניו חלק אך שמרימים את המצקת מתגלות החתיכות.
מרק קליל ירוק בהיר פשוט לכנה עם שעועית אפויה מקופסא (כן!!!) שנותנות ניחוח עמוק של עגבניות.
ארוחה אמיתית מלאה ליום חורפי עם טעם נפלא של פרמזן.
• יש כמובן גם אופציה נפלאה לפרווה.

מרק ירקות שעועית לבנה ופרמזן

אופן ההכנה

  1. בסיר בינוני מחממים את השמן וצולים את הבצל עד שמזהיב מוסיפים את הקישואים , תפוח אדמה,גזר, סלרי, פפריקה ושום וממשיכים לצלות כשתי דקות על אש גבוה. מוסיפים ציר ירקות או מים ועלה דפנה ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש בינונית 20 דקות. מעבירים חצי מהמרק לבלנדר או טוחנים עם בלנדר ידני חצי מהכמות ומחזירים לסיר. מוסיפים שעועית אפוייה ושמנת וממשיכים לבשל כ 10 דקות על אש בינונית. לבסוף מוסיפים את הפרמזן (משאירים קצת לקישוט) מתבלים במלח ופלפל ומגישים חם.
  2. נשמר 3 ימים במקרר ומשתבח בכל חימום.

 

טיפ ממיכל:

אופציית הפרווה: המרק יוצא נפלא גם בלי שמנת ופרמזן. למי שאוהב טעם יותר קרמי מוזמן להוסיף חלב קוקוס או קרם קוקוס שהוא מעט יותר משן.
אופציה יותר מפנקת ויותר עשירה: מחלפים את שמנת הבישול בשמנת מתוקה ומכפיים את כמות הפרמזן ל100 גרם)

המרכיבים

  • 4 קישואים חותכים לקוביות
  • 1 גזר חתוך לקוביות
  • 1 תפוח אדמה קלוף חתוך לקוביות
  • 1 ענף סלרי חתוך לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל חתוך לקוביות
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 כפית פפריקה
  • 1 עלה דפנה
  • 2 ליטר ציר ירקות או מים
  • 1/2 כוס שמנת לבישול או חלב קוקוס (אם רוצים)
  • 1 קופסה של שעועית אפויה או 200 גר' שעועית לבנה קפואה + 1 כפית רסק עגבניות
  • 50 גרם פרמזן מגורר דק (אם רוצים)
צילום: דני לרנר
סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד