בלוג האוכל המומלץ michi

מרק דלעת ותפוחים

5 -6 סועדים

מרק כתום בניחוח תפוחים

יש הרגשה שהחורף קרוב ולכן המרק המיוחד הזה כל כך מתאים!
מרק דלעת קצת אחרת, אין לי ספק שתגלו שהוא מושלם!!
גדלתי על מרק דלעת ובאופן טבעי הוא משתלב לי עם טעמי תפוח וקינמון פשוט כי כך אמא שלי נהגה להכינו בילדותי.
במטבח הגרמני יש שימוש רב בתפוחים במתכונים מלוחים (גם בתבשיל הקרוב הסגול הגרמני יש תפוחים!) ומתוקים ועם דלעת זה ממש מושלם.
אתם כמוני אוכלים גם מרק בקיץ (כמובן בעזרת מזגן על 20 מעלות)?
המתכון כולל הוראות מדויקות להכנת הקישוט.

מרק דלעת ותפוחים

אופן ההכנה

  1. בסיר בינוני מחממים את השמן וצולים את האשלוטים כשתי דקות עד שהופכים לזהובים. מוסיפים , סלרי, תפוחים ודבש ומטגנים כדקה נוספת. מוסיפים את הדלעת, תפוחי אדמה וממשיכים לטגן כדקה נוספת על אש גבוה. מוסיפים מים ושמנת כך שיכסו את הכול . מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש בינונית כחצי שעה עד שכל הירקות מתרככים.
  2. לקישוט: מחממים את התנור לחום בינוני 180 מעלות). חותכים את התפוח לרוחב לפרוסות דקות מאוד (בעזרת סכין חדה או מנדולינה). מניחים על תבנית אפייה ומברישים בשמן. אופים כ 8-10 דקות או עד שקצוות התפוח מזהיבות.
  3. מתבלים בקינמון ואגוז מוסקט ומביאים לרתיחה. מורידים מהאש ובעזרת בלנדר ידני או מעבד מזון קוצצים את המרק כך שיהפוך לקרם חלק. מתבלים במלח ופלפל, מקשטים בתפוחים ומגישים חם.

 

 

המרכיבים

• 1 בצל סגול או בצל רגיל חתוך לקוביות קטנות
• 1 גבעול סלרי חתוך לפרוסות דקות
• 2 תפוחים קלופים חתוכים לקוביות
• 2 כפות דבש או סילאן
• 2 כפות שמן
• 1 ק"ג דלעת חתוכה לקוביות
• 1 תפוח אדמה בינוני וחתך לקוביות קטנות
• 1 מיכל שמנת לבישול (250 מ"ל) או 200 מ"ל קרם קוקוס
• 1/8 כפית קינמון
• 1/8 כפית אגוז מוסקט
• מלח ופלפל

לקישוט (אם רוצים)
• 1 תפוח גדול או שנים קטנים
• 2 כפות שמן קנולה

צילום: דני לרנר
סטיילינג: פסי ברניצקי
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד