בלוג האוכל המומלץ michi

מרק בצל מוקרם עם קרוטוני גבינה ופרמזן

5-6 סועדים

מרק בצל קלאסי עם גבינות

מרק קלאסי פשוט להכנה שיוצא מושלם!

הבצל הלבן שגורם לנו לדמוע בחיתוך במגע עם חום וטיגון מתבשל, מתקרמל ומקבל טעם מעודן שמושלם להגשה עם גבינות.
קצת גבינה מותכת בתוך מרק בצל זו שלמות !
השלב הכי חשוב במתכון הוא טיגון הבצל בתחילת התהליך. כאן צריך להקדיש זמן ובסבלנות. זהו הבסיס למרק מושלם!
מרק בצל עם קרוטוני פרמזן

אופן ההכנה

1. בסיר גדול מחממים שמן זית. מכניסים את הבצל וצולים כ 8-10 דקות עד שמתרכך מעט ומזהיב. מוסיפים את הקמח וממשיכים לטגן כ 2 דקות. מוסיפים את המים/הציר, היין ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל כ 40 דקות על אש נמוכה עד שהבצל המרכך לגמרי ואף התפורר בחלקו למרק. מתבלים במלח ופלפל.
2. בזמן שהמרק מתבשל מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). מרפדים תבנית בנייר אפייה. חותכים את הבאגט לפרוסות דקות בעובי כ 1 ס"מ. מורחים בשמן זית ומעט שום ומפזרים מעל פרמזן וחצי מהגבינה הצהובה. מעבירים לתבנית ואופים כ 6 דקות או עד שהבגאטים מזהיבים. מוציאים את פרוסות הבאגט מהתנור.
3. להגשה: ממלאים קערות במרק חם ומניחים 1-2 פרוסות באגט בכל קערה. מפזרים מעל 1 כף גדושה גבינה ומגישים מיד.

טיפ ממיכל:

המרק מופלא גם ללא הקרוטונים והגבינה.
בצילום המרק מוגש עם עלי מרווה מעט מטוגנים.

המרכיבים

• 1 ק"ג בצל קלוף וחתוך לפרוסות דקות
• 2 כפות שמן זית
• 2 כפות קמח
• 1 כוס יין לבן
• 1.5ליטר מים או מרק ירקות צח
• מלח ופלפל

• 1 באגט
• 1/4 כוס שמן זית
• 3 שני שום קטושות
• 50 גרם פרמזן מגורר
• 100 גר' גבינה צהובה שאוהבים

צילום: דני לרנר
סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד