מרק בצל מוקרם עם קרוטוני גבינה ופרמזן
5-6 סועדים
מרק בצל קלאסי עם גבינות
מרק קלאסי פשוט להכנה שיוצא מושלם!
הבצל הלבן שגורם לנו לדמוע בחיתוך במגע עם חום וטיגון מתבשל, מתקרמל ומקבל טעם מעודן שמושלם להגשה עם גבינות.
קצת גבינה מותכת בתוך מרק בצל זו שלמות !
השלב הכי חשוב במתכון הוא טיגון הבצל בתחילת התהליך. כאן צריך להקדיש זמן ובסבלנות. זהו הבסיס למרק מושלם!
הבצל הלבן שגורם לנו לדמוע בחיתוך במגע עם חום וטיגון מתבשל, מתקרמל ומקבל טעם מעודן שמושלם להגשה עם גבינות.
קצת גבינה מותכת בתוך מרק בצל זו שלמות !
השלב הכי חשוב במתכון הוא טיגון הבצל בתחילת התהליך. כאן צריך להקדיש זמן ובסבלנות. זהו הבסיס למרק מושלם!
אופן ההכנה
1. בסיר גדול מחממים שמן זית. מכניסים את הבצל וצולים כ 8-10 דקות עד שמתרכך מעט ומזהיב. מוסיפים את הקמח וממשיכים לטגן כ 2 דקות. מוסיפים את המים/הציר, היין ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל כ 40 דקות על אש נמוכה עד שהבצל המרכך לגמרי ואף התפורר בחלקו למרק. מתבלים במלח ופלפל.
2. בזמן שהמרק מתבשל מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). מרפדים תבנית בנייר אפייה. חותכים את הבאגט לפרוסות דקות בעובי כ 1 ס"מ. מורחים בשמן זית ומעט שום ומפזרים מעל פרמזן וחצי מהגבינה הצהובה. מעבירים לתבנית ואופים כ 6 דקות או עד שהבגאטים מזהיבים. מוציאים את פרוסות הבאגט מהתנור.
3. להגשה: ממלאים קערות במרק חם ומניחים 1-2 פרוסות באגט בכל קערה. מפזרים מעל 1 כף גדושה גבינה ומגישים מיד.
טיפ ממיכל:
המרק מופלא גם ללא הקרוטונים והגבינה.
בצילום המרק מוגש עם עלי מרווה מעט מטוגנים.
צילום: דני לרנר
סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ
פורסם ב: שבועון לאישה