
מרובעי קינמון מושלמים
כ 28*28 ס״מ - אפשר גם יותר קטנה
עוגת קינמון בחושה שיש
ריח הקינמון שמתפשט בבית ברגע שהם יוצאים מהתנור פשוט ממכר!
עוגה בחושה אוורירית משובצת בספירלות של מילוי קינמון-חום שנותנות ביס חם ומפנק בכל קובייה. חותכים לקוביות נדיבות, שולפים מהתבנית וטובלים ישר בקפה לביס חלומי🫶
עוגה בחושה אוורירית משובצת בספירלות של מילוי קינמון-חום שנותנות ביס חם ומפנק בכל קובייה. חותכים לקוביות נדיבות, שולפים מהתבנית וטובלים ישר בקפה לביס חלומי🫶
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל 170 מעלות טורבו. משמנים תבנית אפייה.
- בקערה בינונית או קערת מיקסר עם וו בלון מקציפים חמאה וסוכר כ 3 דקות או עד שמבהיר מעט. מוסיפים בהדרגה את הביצים עד שנטמעים בבלילה. מוסיפים קמח, אבקת אפייה וחלב ומערבבים במהירות נמוכה רק עד שמתערבב ולא מעבר.
- מעבירים את הבלילה לתבנית. בקערה מערבבים חמאה, סוכר, קינמון וקמח עד שנוצרת תערובת אחידה. מפזרים בכפות את תערובת הקינמון מעל לבלילה ומישרים עם סכין או תרווד באופן אחיד מעל. בעזרת מזלג או סכין מערבבים בין שתי התערובות, יוצרים שיוש.
- מעבירים לתנור ל 20-25 דקות אפייה או עד שקיסם יוצא ממרכז העוגה יבש. מוציאים מהתנור מצננים כ 10 דקות ומכסים בניילון נצמד שישמור על לחות העוגה.
- מערבבים בקערה קטנה את מרכיבי הציפוי וממש לפני הגשה בעזרת כפית יוצרים פסים אלכסוניים מעל לעוגה .
המרכיבים
- 100 גרם חמאה או מרגרינה רכה
- 120 גרם סוכר ( 1 כוס+ 2 כפות)
- 3 ביצים
- 400 גרם קמח ( 3 כוסות פחות 2 כפות)
- 1 חבילה אבקת אפייה
- 1 כוס חלב או חלב צמחי( 240 מ״ל)
- למילוי הקינמון
- 100 גרם חמאה מאוד רכה ( מומלץ לרכך במיקרוגל)
- 130 גרם סוכר חום דמררה או סוכר לבן ( 1/2 כוס+ 3 כפות)
- 2 כפות קינמון
- 1 כף קמח
- לציפוי
- 50 גרם אבקת סוכר
- 1-2 כפות חלב או מים
- 1 כפית תמצית וניל