בלוג האוכל המומלץ michi

מרובעי טרפלס עם אגוזי לוז

ל כ 40 יחידות

פטיפור טרפלס

פטיפור קטן מרוכז עם טעם של עוד!!
פטיפור טרפלס אלגנטי בכמה דקות הכנה ועם אגוזי לוז כך שמזכיר קצת בטעם נוטלה בשוקולד גורמה.
אז מה חידשתי?
הפעם לא עגולים אלא מרובעים ופשוטים יותר להכנה.
מראש תכפילו את הכמויות – פשוט מכינים ושומרים במקפיא.
מרובעי טרפלס עם אגוזי לוז

אופן ההכנה

  1. מכינים תבנית מלבנית קטנה מצפים את בסיסה בנייר אפייה מרוח בחמאה שיבלוט מעט בשוליים ומורחים גם את השוליים בחמאה.
  2. בסיר קטן מרתיחים שמנת מתוקה לרתיחה מלאה מרתיחים כשתי דקות. מורידים מהאש ומוסיפים את השוקולד מערבבים מעט כך שהשמנת  תכסה את השוקולד. לאחר דקה מנוחה ממשיכים לערבב עד שהשוקולד נמס לגמרי ומוסיפים את החמאה, אגוזים ויסקי/הקוניאק.  יוצקים את תערובת השוקולד לתבנית. מעבירים למקרר לקירור לפחות לשעתיים.
  3. מוציאים את מלבן השוקולד הקשה מהתבנית וחותכים על קרש חיתוך מרובעים קטנים בגודל 1*1 ס"מ.
  4. מעבירים למקרר שם זה ישמר כ 10 ימים או למקפיא עד לחודשיים.

 

טיפ ממיכל:

לא להיבהל מכמות האלכוהול – היא מוסיפה מאוד לטעם הסופי.

מרובעי טרפלס עם אגוזי לוז

המרכיבים

  • 340 גר' שוקולד מריר
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה
  • 50 גר' חמאה
  • 6 כפות ויסקי או קוניאק
  • 200 גר' אגוזי לוז קלופים וקצוצים או  "ברס"  – אגוזי לוז קצוצים בקרמל(להשיג בחנויות המתמחות או בסופר יש של מימונס)
צילום: דני לרנר
סטיילינג: פסי ברניצקי
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד