בלוג האוכל המומלץ michi

מקלות פיצה בורג

ל22-26 יחידות

מקלות פיצה עם תירס

מקלות פיצה מגולגלים יצירה מופלאה לקיץ ובמיוחד לחופש הגדול.
מקלות פיצה נפלאים שאפשר לנשנש עם הארוחה וממש לידה.
מתאים ללווי סלט, ירקות חמים ופסטה עם מגוון רטבים.
מתאים לגמרי לחופש, פיצה קצת אחרת.
טעמי הפיצה בעקבות הגלגול נאפים בלחות וכך יוצרים טעמי עגבניות וגבינה שמשתלבים באופן מושלם.
מושלם להכנה יחד עם הילדים.
אפשר כמובן לגוון את המילוי לפי הטעמים האהובים עליכם.
אצלי בבית התירס הוא המלך על הפיצה!!
סרטון הדרכה ממש כאן למטה … תגוללו קצת!!
מקלות פיצה

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור ל-240 מעלות. מכינים שתי תבניות אפייה.
2. שמים בקערת מיקסר את חומרי הבצק מלבד המלח ועם וו לישה לשים כ 3 דקות. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש על מהירות נמוכה כ 5 דקות. במידה והבצק מעט רך מוסיפים עוד כף קמח. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים בטמפרטורת החדר כ 40 דקות ועד שעה או עד שמכפיל את נפחו.
3. מרדדים את הבצק על נייר אפייה לשני מלבנים בעובי 0.4 מ"מ רחוב 25 ס"מ ואורך כ 35 ס"מ. מפזרים על המחצית הרחבה של הבצק רוטב עגבניות ומפזרים מעל חצי מהתירס, אוגנו וגבינה ומקפלים את הבצק כך שיכסה לגמרי את המילוי. מהדקים מעט בצדדים. מעבירים למקפיא ל5 דקות. חותכים מקלות ברוחב 2 ס"מ. ומגלגלים לבורג. מעבירים לתבנית ומניחים ברווחים של כ 3 ס"מ האחד מהשני. ממלאים גם את מלבן הבצק השני. מורחים את המקלות קלות בשמן זית.
4. אופים 10-14 דקות, עד שהבצק משחים בקצוות והגבינה מזהיבה. מוציאים ומגישים חם.

טיפ ממיכל:

אפשר לגוון להחליף את התירס בזיתים, גבינה מלוחה, פטריות… ואפשר גם בלי (רק עם גבינה)

מקלות פיצה

המרכיבים

לבצק
• 1/2 ק"ג קמח (3 וחצי כוסות)
• 1כפית (10 גרם) מלח
• 25 גרם שמרים טריים או 8 גרם שמרים יבשים
• 1 כף שמן זית
• 300 מ"ל מים (1/4 1 כוסות)

למילוי
• 200 מ"ל רוטב עגבניות מוכן שאוהבים (אני משתמשת ברוטב עגבניות פומודרו של ברילה ויש כמובן עוד המון רטבים מעולים על המדף)
• 1 כף אורגנו מיובש (אם רוצים)
• 1/3 כוס (70 מ"ל) שמן זית + שמן לשימון התבנית
• 2/3 כוס גבינת מוצרלה או גבינה צהובה שאוהבים מגוררת (150 גרם)
• 1/2 כוס תירס מקופסא

צילום: מיכל לוי אלחלל
סטיילינג: מיכל לוי אלחלל
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד