בלוג האוכל המומלץ michi

מקלות בצק עלים עם סלמון מעושן

20-24 יחידות

מקלות בצק מתובלים עם גבינה וסלמון מעושן

סלמון מעושן מוגש קצת אחרת.
מנה שהולכת נפלא עם סלט עשיר וכחטיף ממש לפני הארוחה.
אלגנטי, קריספי ובנראות מושלמת.
מנה שאפשר להגיש בכל שעות היום!!
מקלות בצק עלים עם סלמון מעושן

אופן ההכנה

מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). מרפדים תבנית בנייר אפייה. מרדדים את הבצק למלבן בעובי 0.5 מ"מ. . חותככים רצועות ברוחב 1 ס"מ ובאורך 12 ס"מ. מגלגלים כל רצועה סביב עצמה משני הקצוות (לצורת בורג) ומהדקים את הקצוות ומגלגלים מעט כדי לישר את הבצק המגולגל. מגלגלים בקצח. מעבירים לתבנית ומצננים במקפיא כ 10-15 דקות. מברישים בביצה טרופה ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. חותכים את הסלמון המעושן לרצועות דקות מורחים על צד אחד של במקל בקצה כפית גבינת שמנת ומגלגלים את רצועת הסלמון סביב מקל הבצק. זורים מעט עירית קצוצה לקישוט.
2. מומלץ לחמם את המקלות (ללא הסלמון) בתנור בחום בינוני לפני הגשה.

טיפ ממיכל:

למתכון פרווה אפשר להחליף את גבינת השמנת במיונז.

המרכיבים

• ½ חבילה בצק עלים (200 גר')
• 80 גרם קצח או שומשום
• 1 ביצה להברשה
• 125 גר' גבינת שמנת (חצי חבילה)
• 200 גר' סלמון מעושן פרוס
• 2 כפות עירית טרייה קצוצה

צילום: דני לרנר
סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד