בלוג האוכל המומלץ michi

מקלות אספרגוס וגבינה אפויים

ל 7-8 יחידות

אספרגוס עטוף בבצק עלים וגבינות

מקלות בצק עם גבינות ואספרגוס.
מנה פשוט מלכותית.
הירק אולי הכי יקר ועדין לטיפול במתכון שנותן לו במה בחג.
הוא לגמרי כוכב החג וחבילה אחת שלו עטופה בבצק וגבינות היא לגמרי מהות החג ומרכז מושלם לארוחה.
מנה שהיא בין סלט למאפה.
זה מתכון שיקשט את שולחן החג ויהיה סנטר פיס מושלם.
חבילה אחת של אספרגוס וכמה דקות עבודה לאנטיפסטי "גורמה" מושלם.

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). מרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. קוטמים כ 2 ס"מ מבסיס חבילת האספרגוס (חלק הבסיס פחות נעים לאכילה).
3. פותחים או מרדדים את הבצק למלבן בעובי 0.6 מ"מ. מברישים בביצה ומפזרים גבינה ומהדקים מעט בעזרת מערוך. מומלץ בשלב זה להעביר את הבצק ל 5 דקות במקפיא. חותכים רצועות ברוחב 1 ס"מ ובאורך 10 ס"מ. מגלגלים כל רצועה סביב 3-4 יחידות אספרגוס (תלוי בעובי של הירק) לצורת בורג ומהדקים את הקצוות . מברישים את האספרגוס החשוף במעט שמן זית ומתבלים במלח אופים 10-12 דקות או עד שמזהיב מעט. מומלץ להגיש מעט חם ולהבריש את הירק בשארית תערובת שמן הזית.

מקלות אספרגוס אפויים בבצק עלים

המרכיבים

• ½ חבילה בצק עלים (250 גר') – או חבלה אחת מצוננת
• 100 גבינה (מומלץ תערובת של פרמזן ומוצרלה)
• 1 ביצה להברשה
• 3 כפות שמן זית שמערבבים עם כפית חומץ בלסמי
• מלח

גלילה לראש העמוד